Nieuw duurzaam Zwembad-Oost

Nijmegen, 21 november 2011

Groen licht voor nieuw duurzaam Zwembad-Oost

De werkzaamheden voor de bouw van een duurzaam Zwembad Oost aan de Kwakkenbergweg kunnen binnenkort beginnen. Sportfondsen Nijmegen heeft de aanbestedingsprocedure afgerond en er is een oplossing gevonden voor de meerkosten van de duurzaamheid. Door een hypotheek van de gemeente en eigen financiering kan Sportfondsen nu beginnen aan het bad.

De gemeenteraad had Sportfondsen in 2010 teruggewezen naar de tekentafel. Het moest groener, schoner en zuiniger. Het definitieve ontwerp van Zwembad Oost bevat nu eerder aan de gemeenteraad voorgelegde duurzaamheidmaatregelen. In de financiering ontstond wel een gat van € 850.000, ontstaan door de extra investering in duurzaamheid.

Het college besloot vandaag Sportfondsen een hypotheek van 7 ton met een looptijd van maximaal 12 jaar te verstrekken. De rest kan Sportfondsen zelf opbrengen. De investeringen in de duurzaamheid van het nieuwe zwembad hebben een terugverdientijd van circa tien jaar. De besparing zit hem met name in de lagere energiekosten.

Het huidige bad aan de Van Beethovenstraat, dat dateert van 1937, blijft in ieder geval open tot het nieuwe zwembad klaar is. Het nieuwe zwembad zal waarschijnlijk vanaf het seizoen 2012/2013 opengaan. Eerder is bekend gemaakt dat het nieuwe bad de naam zal dragen van Erica Terpstra, oud-zwemster, voormalig staatssecretaris van Sport en oud-voorzitter van NOC*NSF.
 
Bron Gemeente Nijmegen – Nijmegen-Oost

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen