Zomerprogramma Afrika Museum 2018

Duik in het leembad - foto Afrika Museum

Berg en Dal, 16 juli 2018

Vier de zomer in het Afrika Museum!

Deze zomervakantie (t/m 26 aug) hoef je je niet te vervelen, want in het Afrika Museum is er zoveel te doen dat je aan één dag niet genoeg hebt. In het speciale ZOMERPROGRAMMA kun je van woensdag tot en met zondag aan de slag met leem. Bouw mee aan de meterslange muur van leem en versier deze met Afrikaanse patronen, maak je eigen kleimasker of neem een duik in het leembad. Heb je het niet zo op modder? Verf dan textiel in mooie natuurlijke kleuren tijdens de tie & dye-workshop. Liever geen vieze handen? Doe mee aan de bijzondere muziekworkshops!
Het ZOMERPROGRAMMA is voor iedereen vanaf 4 jaar. Op maandag en dinsdag is er geen programma. Ook is er in verband met de Nijmeegse Vierdaagse op 18, 19 en 20 juli geen programma.

Bouwen met leem
Leem wordt in verschillende Afrikaanse landen veel gebruikt. Het is natuurlijk materiaal dat je zelf kunt maken door klei, water en stro te mengen. Tijdens het ZOMERPROGRAMMA bouw je mee aan een meterslange leemmuur: smeer de wanden aan met leem of maak een reliëf ter decoratie. Ook kun je helpen met het aanbrengen van Afrikaanse patronen met gekleurde leem of maken van leemstenen.

Neem een masker van groene leem of een duik in het leembad
Verwen jezelf of iemand anders met een zelfgemaakt gezichtsmasker van groene leem.
Groene klei is 100% natuurlijk, reinigt en zuigt gifstoffen uit het lichaam, verbetert de doorbloeding en zit boordevol goede stoffen. Volg het recept en maak een masker dat bij jou past. Wil je je hele lichaam laten reinigen? Neem dan een duik in het leembad. Niet alleen leuk maar ook nog eens gezond. Na afloop kun je je afspoelen onder de buitendouche.

Tie & Dye
Tijdens de tie & dye workshop ga je stof afbinden met touw of wasknijpers voordat je deze in een verfbad doet. Zo ontstaan er prachtige patronen op de stof en is het altijd een verrassing wat er uit het verfbad komt.

Muziekworkshops
Muziek maken met gedroogde kalebassen en water? Het kan echt. De ene kalebas is gevuld met water, de ander gaat er bovenop en dan heb je een waterdrum. Deze bespeel je met zachte stokken en zo creëer je je eigen toonsoort. Er is ook een muziekworkshop waarbij je de ritmes en liedjes van de batik leert. In diverse landen in West-Afrika wordt batikverf gemaakt in grote houten vijzels met een houten stamper. Dat gebeurt in een ritme en er wordt soms bij gezongen.

Bekijk voor een overzicht van alle activiteiten, tijden en prijzen op www.afrikamuseum.nl

Afrika Museum, Postweg 6, Berg en Dal (bij Nijmegen)
Openingstijden:
Het museum is van dinsdag t/m zondag open tussen 10.00 – 17.00 uur.
Gesloten op maandagen (m.u.v. schoolvakanties), 25 december (1e kerstdag), 1 januari (nieuwjaarsdag) en 27 april (Koningsdag).

Agenda Nijmegen

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen