Zes aanhoudingen bij actie in Kronenburgerpark

Nijmegen 09-11-2012 – Donderdagmiddag- en avond hield de politie weer een actie in het Kronenburgerpark, gericht op de aanpak van drugsoverlast. Zes personen zijn aangehouden en drie kregen een verblijfsontzegging uitgereikt.

De politie begon om 14.15 uur met de controleactie. Al na een kwartier was de eerste aanhouding een feit. Het ging om de behandeling van een onherroepelijk vonnis; een 23-jarige Nijmegenaar moest nog 40 dagen vastzitten. Twee mannen zijn aangehouden voor drinken van alcohol op straat of in handen hebben van geopende alcoholverpakking (overtreding APV). Dit betrof een 24-jarige Nijmegenaar en een 27-jarige inwoner van Grave. De 27-jarige man overtrad bovendien een waarschuwing verblijfsontzegging en kreeg voor een bepaalde tijd een gebiedsontzegging opgelegd. Ook een 33-jarige Nijmegenaar werd aangehouden voor overtreding verblijfsontzegging en kreeg wederom een verblijfsontzegging uitgereikt, die na afloop van de bepaalde periode nog enige tijd blijft doorlopen als waarschuwing.

Een 27-jarige Nijmegenaar die, hangend vanuit een auto, ter hoogte van Plein 44 agenten uitschold en beledigde is daarvoor aangehouden. Bikers gingen achter de betreffende auto aan en achterhaalden deze bij het Joris Ivensplein.

Omstreeks 20.00 uur werd een 42-jarige Nijmegenaar, die kort daarvoor al overlast veroorzaakt zou hebben op de 1e Walstraat, in het park aangehouden omdat hij ook daar luid aan het schreeuwen was. Hij kreeg een ontzegging aangereikt.

Diverse personen zijn door de politie staande gehouden en gecontroleerd. Tijdens de actie is ook gebruik gemaakt van cameratoezicht.

De actie past binnen de structurele aanpak van drugsoverlast in het centrum van Nijmegen door gemeente, politie en bewoners

Bron: Politie Gelderland-Zuid
Meer politienieuws, informatie, diefstal.. Politienieuws regio Nijmegen
Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen