Workshop werken met speksteen, Hanneke Maris

Workshop speksteen - foto Hanneke Maris

Altijd uw creatieve “ik” eens willen ontdekken ?……..  kom dan naar :

WORKSHOP  werken met  SPEKSTEEN
door Hanneke Maris in het Maris Ateliermuseum te Heumen

Het Marishuis biedt in mei en juni workshops aan die gegeven worden door Hanneke Maris.
In 2017 heeft Hanneke in het Marishuis een expositie gehouden met als titel “Sieraad en Beeld”. De tentoonstelling werd druk bezocht. Zij maakt sieraden van zilver, goud en andere voornamelijk natuurlijke materialen en beelden o.a. van speksteen. 

Hanneke behoort tot de vierde generatie kunstenaars die de familie Maris heeft voortgebracht. Bij interesse kan met haar per mail of telefoon contact worden opgenomen.

Speksteen is een vriendelijk materiaal, dat zich gemakkelijk laat bewerken: vijlen, schuren en polijsten. Daarom is het bewerken van speksteen, zowel voor beginners, als voor gevorderden heel toegankelijk, dus een leuke manier van beeldhouwen. Het is ’n heerlijke ontspannen bezigheid. Na het polijsten is het verrassend, om de kleur van de speksteen te ontdekken.

De workshop ( = 1 dag van 09.30 uur – 16.00 uur.) wordt in de beeldentuin van het Maris Ateliermuseum gegeven. Er wordt gewerkt in kleine groepjes (min. 4, max. 6 personen).

U kunt ook, op aanvraag, met een besloten groepje komen. Er is voldoende gereedschap voor iedereen aanwezig.  De speksteen kunt u meebrengen – of – voor € 2,50 /kg bij mij ter plekke kopen.

De workshop wordt gegeven op de volgende data:

10, 11 mei 2018 en 14, 15 juni 2018.  Kosten € 57,50 p.p.p.d. inclusief lunch, koffie, thee en entree Maris Ateliermuseum.

U kunt zich voor de workshop aanmelden (uiterlijk vóór 2 mei 2018 resp. vóór 6 juni 2018 ) door te mailen naar hanneke.maris@hetnet.nl – of – te bellen naar: 0486 – 473680.

Graag tot ziens bij de “Workshop werken met Speksteen” in het Maris Ateliermuseum Looistraat 57  6582 BB te Heumen.

Marishuis
Looistraat 57
6582 BB Heumen.
Tel: 024 – 358 0151
www.marishuis.nl

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen