Unieke workshop Romeins Mozaïek – Orientalis

Museumpark-Orientalis-2014-Romeinenmozaiek
Romeins Mozaïek

Orientalis biedt aan:
unieke workshop Romeins Mozaïek

Tip voor bedrijfsuitje, schoolklas, hobbyclub, vriendengroep of een familiedag!

Heilig Landstichting, maart 2014 – Orientalis maakt zich klaar voor een ambachtelijk jaar. Naast de nieuwe touwslagerij annex mandenmakerij gaat het rijtje ambachten in Orientalis worden uitgebreid met een Romeinse mozaïek werkplaats.

In het Romeinse Rijk was mozaïek de sjieke manier om een vloer te versieren. Een rijke Romein kon zijn weelde en status aan zijn gasten demonstreren door ze te ontvangen in een kamer met mooi mozaïek. In de Romeinse mozaïektraditie is een enorme variëteit aan onderwerpen, van goden via veldslagen tot aan humoristische taferelen.

Orientalis biedt drie workshops/cursussen aan op verschillende niveaus om kennis te laten maken met dit edele ambacht. Van een miniworkshop van anderhalf uur tot een cursus van tien lessen van tweeënhalf uur. Tijdens de workshops komt niet alleen de vaardigheid ruimschoots aan bod maar ook een stukje Romeinse kunstgeschiedenis.

De workshops zijn geschikt voor een bedrijfsuitje, schoolklas, hobbyclub, vriendengroep of een familiedag van 8 tot 20 personen. Boek nu!

Voor meer informatie www.museumparkorientalis.nl.

Museumpark Orientalis
Profetenlaan 2
6564 BL Heilig Landstichting
T +31-24-3823110
F +31-24-3823111
info@museumparkorientalis.nl
www.museumparkorientalis.nl

Meer workshops

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen