Workshops beeldhouwen in Afrika Museum

Kunstenaar Tichaona Mushonga - foto Afrika Museum

Berg en Dal, 17 juli 2017

Kunstenaar Tichaona Mushonga geeft workshops beeldhouwen

Van 26 juli t/m 31 augustus komt kunstenaar Tichaona Mushonga naar het Afrika Museum om workshops beeldhouwen te geven. Tichaona woont en werkt in het kunstenaarsdorp Tengenenge, beroemd vanwege de beeldhouwersgemeenschap die daar is ontstaan. Het is bijna 15 jaar geleden dat een beeldhouwer uit Zimbabwe te gast is in het Afrika Museum. (Aanstormende) Beeldhouwers leren tijdens de workshop de fijne kneepjes van het vak. In drie dagen haal je uit een brok steen een eigen creatie tevoorschijn. Naast de workshop is er tevens een verkoopexpositie van de meest actuele beeldhouwkunst uit Tengenenge. De workshop wordt georganiseerd i.s.m. John Sampers van ‘Nieuw Begin’.

De workshops worden gegeven op het buitenterrein van het Afrika Museum en gaan ook bij slecht weer door. Basisgereedschap, werkbokken en afwerkmateriaal zijn aanwezig. Geadviseerd wordt om werkkleding voor buiten aan te trekken. Eigen gereedschap mag je meenemen (denk aan beitels, schaven, klophamer, veiligheidsbril, stofjas).

Praktische informatie
Periode:              26 juli t/m 31 augustus 2017
Iedere woensdag t/m zondag van 10 tot 17 uur
Aantal:                Max  tien deelnemers
Kosten:               Eerste dag € 50,- , iedere volgende dag € 40,-.  De prijs voor de ruwe steen is € 3,00 per kilo (incl. BTW).
Koffie, thee en werkmaterialen als was, schuur- en polijstmiddelen inbegrepen. Exclusief lunch
Voertaal:             Engels, tolk is aanwezig
Reserveren:       via info@afrikamuseum.nl of via 088 0042 800

Kijk voor meer informatie op www.afrikamuseum.nl

Over Tengenenge
Tengenenge werd in de jaren zestig gesticht door Tom Blomefield, voormalig tabaksboer en mijnwerker. Het dorp is een openluchtgalerie, waar meer dan elfduizend beelden worden tentoongesteld. De beelden zijn gemaakt door ruim driehonderd beeldhouwers met elk een eigen stijl en presentatie. De eerste tentoonstelling van de Tengenenge kunstenaars was in de National Art Gallery in Harare in 1968. Daarna verwierf het dorp ook buiten Zimbabwe bekendheid. De beelden worden tegenwoordig over de hele wereld verkocht. Ook in het Afrika Museum staat een collectie beelden opgesteld.

Workshops Nijmegen e.o.

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen