Wegwijs in de Islam – Cursus IVC start sept

Cursus Wegwijs in de Islam
Start 16 september 2009

De inleidende cursus ‘Wegwijs in de Islam’ van het Internationaal Vrouwen Centrum (IVC) start 16 september 2009. De lessen vinden plaats op de Pater Brugmanstraat 4 in Nijmegen.

De cursus ‘Wegwijs in de Islam’ is een korte inleidende cursus van zes bijeenkomsten. Cursisten krijgen informatie over verschillende aspecten van de Islam. Daarnaast is er veel ruimte voor gesprekken over onderwerpen die door de cursusstof worden opgeroepen. De lesstof wordt geïllustreerd met documentaires en literatuur. Indien mogelijk bezoeken de cursisten een moskee.

Optioneel:
Voor wie wil bestaat de mogelijkheid om de cursus aan te vullen met een workshop Moorse patronen. De workshop wordt verzorgd door José Poels van mozaïekatelier Azul-Design (www.azul-design.nl). Cursisten krijgen informatie over de islamitische achtergrond van deze bijzondere kunstvorm en leren zelf motieven te tekenen.

Data: In 2009 biedt het IVC de cursus twee maal aan: van 16 september t/m 21 oktober en van 5 november t/m 10 december 2009.
Tijdstip: van 19.30 tot 21.30 uur.
Kosten: € 60,- (exclusief optionele workshop)
Plaats: IVC, Pater Brugmanstraat 4 in Nijmegen

Voor meer informatie en aanmelding kunnen geïnteresseerde het IVC dagelijks bereiken op telefoonnummer: 024-323 32 35 of e-mail: info@ivc.nijmegen.nl

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen