Week van de Techniek Nijmegen, 23 t/m 28 sept

Week van de Techniek Nijmegen 2013

Van 23 t/m 28 september 2013 organiseert VNO-NCW regio Arnhem-Nijmegen in nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven en onderwijsinstellingen de Week van de Techniek Nijmegen. Gedurende deze week stellen bedrijven in de regio hun deuren open voor een bezoek door basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8. De Week van de Techniek wordt afgesloten met een ‘spetterende’ Techniekdag op zaterdag 28 september 2013 in en rondom het Technovium aan de Heyendaalseweg 98 in Nijmegen. Op de Techniekdag kan de schooljeugd op verschillende manieren kennis maken met de wereld van de techniek.

Afsluitende Techniekdag op zaterdag 28 september
Op de Techniekdag wordt de boeiende wereld van bèta en techniek uitnodigend aan een breed publiek getoond. Op deze dag wordt vooral de jeugd (10 t/m 14 jaar) benaderd die nog een keuze moet maken voor een bepaalde (beroeps)opleiding. Het is de bedoeling deze jongeren enthousiast te maken voor een opleiding en beroep in de bèta en techniek.
De verschillende technische sectoren worden op deze kijk- en doedag op een uitdagende en speelse manier voor het voetlicht gebracht. Kinderen kunnen bijvoorbeeld ontwerpen maken op de computer, proefjes doen, lipgloss maken, met robots spelen, schilderen en met diverse apparaten en machines werken. De nieuwste technologische ontwikkelingen zijn te zien, de toepassingen van techniek in andere sectoren (zoals de zorg of de muziek- en filmwereld) en de mogelijkheden voor meisjes in de technische sector. Alle niveaus komen aan het licht; van VMBO tot Universiteit.

De Techniekdag op zaterdag 28 september vindt plaats in en rondom het Technovium aan de Heyendaalseweg 98 in Nijmegen tussen 10.00 en 16.00 uur. De Techniekdag is gratis te bezoeken.

Doe-activiteiten voor kinderen
Bedrijven en onderwijsinstellingen wordt de mogelijkheid geboden om op deze dag hun organisatie aan circa 2000 kinderen en hun ouders te presenteren door middel van doe-activiteiten.
De organisatie van de Techniekdag denkt graag mee over de invulling van een doe-activiteit voor de kinderen. Deelname aan de Techniekdag voor bedrijven en onderwijsinstellingen is gratis.

Wedstrijd basisscholen
In de weken voorafgaand aan de Techniekdag doen kinderen uit het basisonderwijs mee aan de wedstrijd Duurzaam van A naar B. Leerlingen krijgen de gelegenheid om hun creatieve en technische talenten te laten zien. Op school ontwerpen en maken de leerlingen in groepjes met hun klas een duurzaam voertuig. Zij worden hierbij begeleid door Pabo-studenten.

Aanmelden
Op de website www.techniekdag.nl vindt u meer informatie en kunnen bedrijven en onderwijsinstellingen zich aanmelden voor deelname.

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen