Scholieren op bezoek bij procesindustrie

Nijmegen, 9 januari 2014

Week van de Procestechniek, week 4
Scholieren op bezoek bij procesindustrie

Bijna alles wat een mens in zijn dagelijks leven gebruikt, is gemaakt in de procesindustrie. De vraag naar medewerkers in de procestechniek is groot, een opleiding in die richting biedt dus interessante carrièremogelijkheden. Tijdens de Week van de Procestechniek, in de regio Nijmegen gaan leerlingen op bedrijfsbezoek en kruipen ze in de huid van vakmensen als procesoperators, onderhoudsmonteurs en analisten.

Op bezoek bij.
Oorspronkelijk is Week van de Procestechniek in week 4. Sommige scholen kiezen een andere week voor de activiteiten. Het activiteiten programma in Nijmegen wordt door Werk en Vakmanschap samengesteld. Zo gaan in de regio Nijmegen leerlingen van het Hendrik Pierson College in week 3 naar Teamplast. Het Maas Waal College gaat in week 5 een bezoek brengen aan Fermacell . Ze gaan zien hoe producten die we in dagelijks leven veelvuldig tegenkomen zoals kunststof verpakkingen en platen en vloerelementen van gipsvezel worden gemaakt.
Een overzicht van alle deelnemende bedrijven, scholen en activiteiten is te vinden op de site www.weekvandeprocestechniek.nl.

Week van de Procestechniek
In de Week van de Procestechniek maken jongeren kennis met bedrijven in de procesindustrie in hun eigen regio. Ze kijken in de keuken en krijgen daarnaast praktische informatie over de beroepen in de procestechniek, de opleidingen die daarbij horen, het vaak goede basissalaris (plus eventuele ploegentoeslag) en de carrièremogelijkheden. Leerlingen die ze goed geïnformeerd zijn en de voordelen van dit interessante vakgebied kennen, zullen sneller kiezen voor een carrière in de procesindustrie.
De vraag naar goed opgeleide technici en andere medewerkers in de procestechniek is groot. De komende jaren gaan veel oudere medewerkers met pensioen, waardoor de vraag naar medewerkers nog verder zal toenemen. Het aantal jongeren dat kiest voor deze beroepen, groeit op dit moment niet hard genoeg mee. Daar willen we graag wat aan doen, onder meer met de activiteiten in de Week van de Procestechniek.

Organisatie
De Week van de Procestechniek is een initiatief van MIT/Procestechniek Limburg. Het concept is in 2002 overgenomen door elf regio’s en is inmiddels een landelijk evenement, met de afgelopen jaren steeds rond de 5000 jonge bezoekers van ongeveer 130 scholen bij tegen de 150 bedrijven. Stichting C3 verzorgt samen met het netwerk Promotie Procestechniek Nederland (PPN) de landelijke coördinatie; regionale organisaties verzorgen de programma’s.

Bron Werk en Vakmanschap

Business Nijmegen

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen