Warm weer op dinsdag en woensdag

Roze Woensdag - foto Vierdaagsefeesten

Nijmegen, 18 juli 2017

Warm weer op dinsdag en woensdagochtend, later regen verwacht

Het is erg warm weer vandaag en tot woensdagochtend blijft het warm gevolgd door mogelijk onweer op woensdagmiddag.

Woensdagmiddag neemt in Nijmegen het risico toe op enkele pittige buien, waarbij onweer, hagel en veel neerslag mogelijk is. Ondernemers en organisaties in de binnenstad zijn per mail en uitgereikte brief geattendeerd op het mogelijke slechte weer. Zo kunnen zij bijvoorbeeld tenten en overkappingen nog een keer extra checken op voldoende ballast en zorgen dat elektriciteitspunten waterdicht zijn.

Maatregen en advies vandaag
De kids van de Kidsloop zijn vandaag door Vierdaagsefeesten geadviseerd om zich vooral goed in te smeren met zonnebrandcrème. Daarnaast waren er petjes uitgedeeld en was er extra water beschikbaar. Er werd veelvuldig de schaduw opgezocht door de honderden jonge wandelaartjes en hun begeleiders. Vooral in de Stevenskerk was het tijdens de pauzestop heerlijk bijkomen.

Ook de verkeersregelaars krijgen extra aandacht: de korte broek mag aan, hoewel het schoeisel wel stevig moet blijven, parasols zijn uitgereikt en waar mogelijk zijn verkeersposten verplaatst naar de schaduwzijde van de straat. Insmeren en waar mogelijk de huid zoveel mogelijk bedekken tegen de brandende zon, is het meegegeven advies. Verkeersposten die in de volle zon staan worden regelmatig gewisseld. Er wordt extra drinkwater naar de posten gebracht en ook wordt gecheckt dat er voldoende gegeten wordt.

De EHBO posten in de stad zijn ook voorzien van extra drinkwater.

Advies voor bezoekers Roze Woensdag
Omdat Woensdagmiddag Roze Woensdag is, de middag waarop de wandelaars van de 4Daage door de binnenstad trekken, worden er veel bezoekers in de binnenstad verwacht. Bezoekers wordt aangeraden om een regenjasje mee te nemen zodat er geen plotselinge afkoeling plaatsvindt. Verder zijn er in de stad veel mogelijkheden om even te schuilen bij ofwel de vaste horecaondernemingen dan wel onder de overkappingen die overal in de stad staan opgesteld.

Bron Stichting Vierdaagsefeesten – meer Vierdaagsefeesten

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen