Toeristische gids Arnhem Nijmegen 2014

Elst, 17 januari 2013

Regio Arnhem Nijmegen op verrassende wijze belicht
REGIONAAL BUREAU VOOR TOERISME BRENGT NIEUW TOERISTISCH MAGAZINE OP DE MARKT

ARNHEM/NIJMEGEN – Het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen heeft zojuist een toeristische gids voor het jaar 2014 op de markt gebracht. In dit 100 pagina’s dikke drukwerk wordt de streek op een moderne wijze aan de hand van verschillende thema’s belicht. De lezer wordt meegenomen op een reis langs toeristische attracties, krijgt tips voor dagjes uit en wordt gestimuleerd om erop uit te trekken. Niet alleen interessant voor de potentiële vakantieganger, ook de inwoner van de regio vindt er een schat aan informatie in. De herdenking van 70 jaar Slag om Arnhem – Operation Market Garden in 2014 wordt er bovendien in belicht.

Bijzondere thema’s in 2014
De brochure belicht de vele toeristische facetten van de regio Arnhem Nijmegen op een verrassende, moderne wijze. De Liberation Route Europe die een kennismaking biedt met de bevrijding van West-Europa vanaf 1944 en die jaarlijks door veel toeristen gereden wordt, komt in de gids uitgebreid aan bod. Met name de veelheid aan activiteiten rond de herdenking van 70 jaar Slag om Arnhem en Operation Market Garden krijgt bijzondere aandacht. Maar je leest in de gids ook over de Spannende Geschiedenis van Gelderland, een project dat in 2014 met liefst 120 nieuwe locaties zal worden uitgebreid.

Historie, cultuur en natuur
Aan de rijke Romeinse geschiedenis van het Rijk van Nijmegen wordt in de gids voorts volop aandacht besteed, maar ook de toeristische mogelijkheden op gebied van wellness, wijnbouw en golf komen in dit hoofdstuk aan de orde. Mode en topattracties rond Arnhem bieden de lezer in een volgend hoofdstuk volop inspiratie voor een of meer dagen plezier in de regio. De gids wordt gecompleteerd met een overzicht van evenementen, tips voor fiets- en wandelroutes en ideeën voor museumbezoek, uitstapjes in de natuur en bezoek aan kastelen, landhuizen en kloosters.

Eten, drinken en slapen
De nieuwe gids bevat in een speciaal accommodatiekatern alle mogelijke adressen om je vakantie in de streek door te brengen. Je vindt er adressen van hotels, campings, groepsverblijven plus een uitgebreide keuze aan restaurants. Zowel in de steden Arnhem en Nijmegen als ook in de kleinere plaatsen in de omgeving.

Haal de gids
De nieuwe gids is vanaf medio januari verkrijgbaar bij de VVV’s in de regio en het toeristisch bedrijfsleven. Maar diegene die een toeristische beurs in eigen land of Vlaanderen bezoekt, komt de brochure beslist tegen. De Vakantiebeurs in Utrecht, t/m 19 januari, de Vakantiesalon in Antwerpen van 23 t/m 27 januari en de Fiets- en Wandelbeurs zijn hiervoor de eerste gelegenheden.

Bron RBT KAN –  Toerisme Nijmegen

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen