Vuurwapens, auto’s en drugs in beslag genomen bij actie

Rechercheonderzoek naar hennep, autodiefstal en witwassen

Nijmegen, 04-12-2013 – De politie verrichte op woensdag 4 december meerdere zoekingen verricht in panden in zowel Gelderland als in Duitsland. Dit gebeurde in het kader van een groot opsporingsonderzoek naar diverse strafbare feiten, waaronder diefstal van voertuigen, handel in gestolen auto-onderdelen, handel in hennep en witwassen. Deze actiedag is een gezamenlijk initiatief van de Regionale Recherche Oost-Nederland, het Openbaar Ministerie en de Belastingdienst, ondersteund door Defensie.

Doorzoekingen
De doorzoekingen zijn verricht in totaal twaalf panden waaronder woningen maar ook bedrijfspanden in Wijchen, Millingen aan de Rijn, Groesbeek, Beuningen, München, Kranenburg en Nijmegen.

Dure auto`s
Bij de zoekingen zijn diverse goederen in beslag genomen zoals een Ferrari, een Porsche en een Audi. Ook is er veel administratie en een grote inventaris gestolen auto-onderdelen aangetroffen.

Harddrugs en wapens
De politie heeft ruim een halve kilo cocaïne, negen kilo amfetamine en vijftien zakken weet in beslag genomen. Er werd in een bedrijfspand en in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen met zo’n 2000 planten. De stroom bleek illegaal afgetapt en de kwekerij is ontmanteld.

Ook zijn er meerdere vuurwapens in panden aangetroffen. Aan wie ze toebehoren is niet bekend. Onderzoek daarnaar is in volle gang. Aanhoudingen zijn niet uitgesloten.

Afpakken crimineel vermogen
Deze wijze van optreden past in de landelijke gezamenlijke aanpak “Afpakken van crimineel vermogen” van de Nationale politie, Justitie en de Belastingdienst. Het is immers bekend dat het overgrote deel van alle criminaliteit wordt gepleegd met het oog op snel financieel gewin.

Door zoveel mogelijk crimineel vermogen af te kunnen pakken, wordt steeds vaker beslag gelegd op geld, vastgoed en luxe goederen van criminelen. Op die manier wordt zeker gesteld dat het crimineel vermogen ook daadwerkelijk kan worden geïnd na een veroordeling door de rechtbank.

Criminelen verliezen niet alleen het misdaadgeld, maar daarmee ook hun status in het criminele milieu. Maar ook wordt het geld gebruikt om slachtoffers van misdrijven financieel te kunnen compenseren.

Bron: Politie Gelderland-Zuid
Meer politienieuws, informatie, diefstal.. Politienieuws regio Nijmegen
Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen