Vrijwilligerscentrale Nijmegen – feest, 4 okt

Vrijwilligerscentrale-150-100
 
Nijmegen, 28 september 2010

Vrijwilligerscentrale Nijmegen bestaat 30 jaar
4 oktober: jubileumconferentie in de Vereeniging

Maandag 4 oktober viert de Vrijwilligerscentrale Nijmegen haar 30- jarig bestaan. Op de jubileumconferentie in de Vereeniging worden ’s middags vertegenwoordigers van organisaties verwacht en voor de avond zijn de vrijwilligers zelf uitgenodigd. De genodigden kunnen genieten van prikkelend theater, presentaties bijwonen en meepraten over de kwaliteit van vrijwilligerswerk. Tijdens deze conferentie wordt door burgemeester Thom de Graaf de nieuwste aanwinst geopend: de Vrijwilligersacademie Nijmegen.
 
Vrijwilligersacademie Nijmegen
De Vrijwilligersacademie Nijmegen is een digitaal platform (www.vrijwilligersacademienijmegen.nl) met een compleet overzicht van deskundigheidsbevordering op het gebied van vrijwilligerswerk. Alle cursussen, trainingen, workshops en bijeenkomsten voor vrijwilligers en betaalde medewerkers van vrijwilligers- en non-profit organisaties in de regio Nijmegen zijn hierop te vinden. Hiermee brengt de Vrijwilligerscentrale Nijmegen het totale scholingsaanbod overzichtelijk in kaart waardoor vraag en aanbod beter op elkaar kunnen worden afgestemd.

Al dertig jaar informatie en advies
Sinds 1980 bemiddelt de Vrijwilligerscentrale Nijmegen tussen vraag en aanbod van vrijwilligers in Nijmegen en omgeving en speelt voortdurend in op nieuwe initiatieven in de samenleving. In het kader van de verplichte maatschappelijke stages heeft de Vrijwilligerscentrale Nijmegen succesvol meegedaan aan een landelijke pilot en vervult nu de rol van stagemakelaar. Daarin werkt zij samen met Nijmeegse middelbare scholen en ongeveer honderd organisaties. Voor samenwerkingsprojecten tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties participeert de Vrijwilligerscentrale Nijmegen in De Maatschappelijke Meerwaarde (DMMW). Hiervoor wordt in november weer een beursvloer georganiseerd. Tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement worden vragen van maatschappelijke organisaties en aanbod van bedrijven ter plekke gematcht.

Vrijwilligers zijn broodnodig
De digitale vacaturebank van de Vrijwilligerscentrale Nijmegen bevat gemiddeld 600 vacatures van instellingen en organisaties binnen zorg, welzijn, educatie, kunst, cultuur, sport, recreatie, natuur en milieu. Allemaal sectoren die zonder vrijwilligers niet of nauwelijks kunnen functioneren. Taalcoaches, organisatietalenten, pr-medewerkers, ict-hulpen, koks en financieel experts: iedereen kan als vrijwilliger aan de slag, voor een dagdeel, een paar weken of zelfs jarenlang. Meer informatie over vrijwilligerswerk of het werken met vrijwilligers vindt u op: www.vwc-nijmegen.nl

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen