Vierdaagsefeesten 2018 – van dag tot dag

Valkhof – foto Vierdaagsefeesten / Jan Willem de Venster

Vierdaagsefeesten 2018 : van 14 t/m 20 juli 2018

Nijmegen, 21 juli 2018 

Vierdaagsefeesten in cijfers

Vierdaagsefeesten vestigt in 2018 een record qua bezoekersaantallen. Nooit eerder in de 49-jarige historie van het evenement werd de magische grens van 1.6 miljoen bezoekers overschreden. Gedurende 7 dagen bezochten dit jaar 1.615.000 miljoen mensen de binnenstad van Nijmegen.

Het grotere aantal bezoekers kwam niet alleen doordat het op de avonden drukker was. Juist het dagprogramma trok – nadat hier al enkele jaren op geïnvesteerd is – veel bezoekers. Waar enkele jaren geleden de binnenstad overdag nog redelijk rustig was, bruist het nu ’s middags van de activiteiten.

Programma

Het dagprogramma wijkt bewust af van de avondprogrammering en trekt hierdoor een breder publiek. Concepten als Dansen met je Oma, de Kidsloop, Uniek Wandelen, Abseilen van de Stevenstoren, E-gaming, Voorlezen voor Volwassenen en De Lokale Tafel van Morgen dragen bij aan het succes.

De 40 locaties met podia stonden gedurende de week vooral in de avonduren garant voor een programma vol diversiteit en kwaliteit. Van jazz tot salsa, van dance tot rock, van reggae tot Nederlandstalig, van schlager tot theater. Ook het aanbod van restaurants en foodtrucks is kwalitatief verbeterd en uitgebreid. Oesters, hamburgers, poffertjes, yoghurtdrankjes, lokale vegasteaks, frietje mét en gegrilde sprinkhaan stonden gebroederlijk naast elkaar op het menu.

Cijfers

Tijdens Vierdaagsefeesten is een representatief publieksonderzoek uitgevoerd. We delen vast enkele uitkomsten.

De gemiddelde leeftijd van de bezoekers is 29. Van de bezoekers is 39% tussen de 20 en 29 jaar, de leeftijdsgroepen 30-39, 40-49 en 50-59 worden ieder met ongeveer 13% vertegenwoordigd.

70% van de bezoekers komt uit Gelderland en ongeveer 12% komt uit Brabant.

55% van de bezoekers komt meer dan 4x naar de stad tijdens Vierdaagsefeesten. 17% van de bezoekers komt voor de eerste keer. Van alle bezoekers komt 92% samen met iemand anders.

Opvallend: 37% van de bezoekers komt per fiets, 25% komt met de trein. De auto is nu echt ondervertegenwoordigd met slechts 16%.

Op de vraag waarom men naar Vierdaagsefeesten komt, antwoordt 78% dat ze voor de sfeer komen, 31% komt voor het programma en 23% komt om samen met vrienden te zijn.

Meer dan 80% van de bezoekers zegt zich veilig te voelen en 87% hecht waarde aan dat gevoel van veiligheid.

Gemiddeld wordt er per dag €39,50 uitgegeven per bezoeker.

Als de bezoeker gevraagd wordt naar het gemiddelde cijfer dat ze het evenement geven, dan komen we op een dikke 8,5.

De week van de leadzanger van Navarone

Merijn van Haren – de leadzanger van Navarone – heeft misschien wel de drukste agenda van iedereen tijdens de Vierdaagsefeesten.

Merijn vertelt: “Op zaterdag 14 juli werd ik geïnterviewd tijdens de bijzondere openingsceremonie van StevenskerkLive omdat ik deze Vierdaagseweek presentator en interviewer van de optredende artiesten ben. Echt bijzonder. Zelf heb ik ook in de kerk gespeeld, maar nu sta ik opeens aan de andere kant! Zaterdagavond hadden wij op de Zwarte Cross met onze band Navarone de vetste cross-show ooit. Daar was ik echt blij mee.

Zondag was het spannend om de eerste keer echt presentator te zijn in de Stevenskerk. En nog wel bij Jacqueline Govaert. Als 13-jarige zat ik Balgoy een vuurtje te stoken en een biertje te drinken bij de muziek van Krezip. En nu elkaar zo tegenkomen…tof!

Maandag overdag repeteren voor het optreden op woensdag. ’s Middags soundchecken met Robin Borneman. Eén van mijn beste vrienden en de artiest van de avond in de Stevenskerk. Heel vet om dan samen een paar liedjes te doen. Daarna nog een spannend optreden met de band (red. Navarone) op Plein ’44. Spannend, omdat het op een maandagavond is en ook nog heel laat, om 23.30 uur. Maar het was gaaf! Bomvol plein, meezingend, meeklappend.

Op dinsdag Daniel Docherty leren kennen in de Stevenskerk. Even voor besproken met hem voor het interview, en joh, die gast is blown-away. Heel goed ook zo’n interview met iemand die je zelf nog niet kent. Mooie bijdrage samen met goede timing. Ik ga nu ook helemaal voor de toevoeging van de interviews aan de optredens. Dat is echt extra. En voor mezelf: wat een leuke contacten hou je hier aan over! Daniel belt als hij weer in Nederland is. En daarna ben ik dus een jubileumbiertje gaan drinken met mijn vriendin, want wij hebben elkaar drie jaar geleden tijdens Vierdaagsefeesten leren kennen.

Woensdag mixen voor de nieuwe Navarone-plaat die op 17 november release heeft met een show in Doornroosje (red. de ticketverkoop is gestart). ’s Avonds optreden met de Queenband op Plein ’44. Helemaal te gek. Zo’n feest om zulke mooie muziek, die gemaakt is voor een groot publiek, te spelen. Daarna supersnel afbouwen…

…want op donderdag om 04.00 uur op, om op tijd aan te schuiven bij Chiel op Radio Veronica voor de ochtendshow. Daar hebben we ons eigen nummer Cerberus, van onze nieuwe plaat, gespeeld. Wel heftig na slechts 4 uurtjes slaap. Daarna door naar de studio om verder te mixen en vervolgens weer naar de Stevenskerk om de 3 gospel-dames op leeftijd van The Como Mamas te interviewen.

Vrijdag de hele dag weer mixen in de studio en vervolgens snel naar Knokke Heijst voor een optreden van Navarone. Wat een week, en dan mis ik ook nog de vrijdagavond van Vierdaagsefeesten.”

BEZOEKERSAANTALLEN

zaterdag          14 juli 2018     215.000
zondag            15 juli 2018     230.000
maandag        16 juli 2018     195.000
dinsdag           17 juli 2018     200.000
woensdag       18 juli 2018     250.000
donderdag      19 juli 2018     265.000
vrijdag             20 juli 2018     260.000

totaal 2018      1.615.000       (totaal 2017    1.525.000)

Bron Stichting Vierdaagsefeesten

LUX-Mariënburgplein – foto Vierdaagsefeesten / Mathijs Hanenkamp

Nijmegen, 20 juli 2018

Rondje stad tijdens Vierdaagsefeesten red je niet meer in 1 avond….

 De drukte in de stad was groot op donderdag. Alle pleinen, alle parken, alle terrassen, alles zat vol. Overal werd gedanst, gesjanst, genoten, meegezongen en uit het dak gegaan.

De diverse sferen in de stad bijten elkaar niet, maar versterken elkaar juist. Je maakt een rondje Nijmeegs langs de Sportcentrale (dit jaar voor het laatst), ’t Nimweegs Feestcafé (klein en voor haar vaste bezoekers zo fijn), Wintersoord (nieuw en gelijk met een eigen plek in het hart van haar bezoekers) of het Hertogplein (waar van meezingen een sport is gemaakt).

Of je zoekt de wat intiemere plekjes op van Café Samson (een nieuwkomer in het rijtje en met stip binnengekomen in de top 10), de ThomTom Bar (vaste plek in de programmering veroverd), de Ramblas (de meest fijne en logische plek vanuit het station), het Kronenburgerpark (wat een toffe aanwinst met haar jazz programmering), Zomerbar 024 (nieuw in 2018 en heeft absoluut groeipotentie), De Kaaij (waar progressief traditie wordt), het Arsenaal (een eigen sfeer op een eigen plek), Credible (niet meer weg te denken), de Grote Straat (terug van weggeweest en met applaus voor Sher), LUX (opeens een plek met een hart) of de Lindenberg (waar het podium een podium is).

Of je maakt een ronde langs de grotere locaties op zoek naar jouw vrienden en bekenden. Genieten van de bekende nummers op het mooiste plein van Nijmegen, de Grote Markt. Goeie bands scoren op Plein ’44. De nieuwste trends en de beste artiesten spotten op het Valkhof Festival. Compleet jezelf uitwonen in het Hunnerpark of meegalmen op de Waalkade. Genieten van de top kwaliteit sfeer bij Faber, of de ultieme traditie induiken op het Koningsplein waar als sinds jaar en dag de beste coverbands staan. Aanschuiven in de Molenstraat of je onderdompelen in de grootste stijger in de lijst: Van Ouds. En dan vervolgens lekker naar Festival op ’t Eiland om daar te genieten van alles wat je niet had bedacht, en niet had verwacht en toch hebt gekregen.

Want daar gaat het om: samen met alle horeca, cultuurinstellingen en exploitanten biedt Vierdaagsefeesten haar bezoekers een topmiddag of een topavond. Alleen…je redt het niet meer op 1 dag en dat is te merken want onze bezoekers komen er graag meerdere keren voor terug.

Nog één dag en nog één avond knallen voordat we al weer heimwee naar volgend jaar hebben.

BEZOEKERSAANTALLEN
zaterdag          14 juli 2018     215.000           (zaterdag 2017    205.000)
zondag            15 juli 2018     230.000           (zondag 2017      225.000)
maandag        16 juli 2018     195.000           (maandag 2017  185.000)
dinsdag           17 juli 2018     200.000           ( dinsdag 2017    190.000)
woensdag       18 juli 2018     250.000           (woensdag 2017  210.000)
donderdag      19 juli 2018     265.000           (donderdag 2017  250.000)
(totaal 2017          1.525.000)

Bron Stichting Vierdaagsefeesten

Hertogstraat – foto Vierdaagsefeesten / Jan Willem de Venster

Nijmegen, 19 juli 2018

Roze woensdag wordt Rainbow Wednesday

De kleur roze overheerst uiteraard op Roze Woensdag tijdens de doortocht van de 4Daagse wandelaars in de binnenstad van Nijmegen. Toch zijn er steeds meer plekken waar de regenboogvlag het roze vervangt. Diversiteit in brede zin breekt door.

De Kiss Kiss Club bij de ThomTom bar is inmiddels niet meer weg te denken uit de programmering op de woensdag van Vierdaagsefeesten. Rozer dan roze krijg je het niet. Maar ook bij Credible, Faber en op het Hertogplein was het groot feest. Dusdanig groot zelfs dat er opstoppingen ontstonden bovenaan de Voerweg. Vervelend voor de wandelaars, dus met man en macht werd de straat zo snel mogelijk weer voor hen vrijgemaakt.

De diversiteit waarbij Vierdaagsefeesten aandacht vraagt voor het podium dat zij graag wil zijn voor meerdere publieksgroepen was goed te zien bij de Rainbow Bank op het Valkhof Festival. Het feest daar sluit goed aan bij concepten die de gehele week in de programmering zijn terug te vinden. Een mooi voorbeeld hiervan is het Uniek Wandelen dat op vandaag, donderdag 19 juli, plaatsvindt. Mensen met een beperking wandelen dan met scholieren van het Pontem College, medewerkers van de universiteit, werkbegeleiders van Albert Heijn en andere liefhebbers die zich aangemeld hebben. Onder het motto: “ Samen Genieten”.

Vorig jaar was Roze Woensdag minder druk door enerzijds de tropische hitte overdag – waar we dit jaar inmiddels aan gewend zijn en dus niet meer om wegblijven – en de onweersdreiging op de avond. Twee jaar geleden, in 2016, was het overdag iets minder druk en ’s avonds ongeveer net zo druk als dit jaar. De lichtkranten werden dit jaar ‘s avonds een aantal keren geactiveerd om te berichten over drukte op diverse locaties.

Op donderdag 19 juli (vandaag) treedt de feest-DJ Kees van Hondt op Plein ’44 op. De afgelopen jaren werden door zijn fans takken van bomen getrokken om tijdens het optreden mee te zwaaien. Er is opgeroepen via diverse kanalen om dat dit jaar alstublieft te laten, anders is het echt het laatste jaar dat Kees van Hondt kan optreden. En dat zou superzonde zijn want het is een fantastisch feest als hij het hele plein laat dansen, meebrullen en laat zwaaien met objecten als groene krokodillen en opblaasbanden die door de exploitant van het plein ter beschikking worden gesteld. Dus wij roepen op: “blijf van het groen in de stad af en zorg dat Kees van Hondt volgend jaar weer terug kan komen!!!”

BEZOEKERSAANTALLEN
zaterdag          14 juli 2018     215.000           (zaterdag 2017    205.000)
zondag            15 juli 2018     230.000           (zondag 2017      225.000)
maandag        16 juli 2018     195.000           (maandag 2017 185.000)
dinsdag           17 juli 2018     200.000           (dinsdag 2017    190.000)
woensdag       18 juli 2018     250.000           (woensdag 2017 210.000)

(totaal 2017          1.525.000)

Bron Stichting Vierdaagsefeesten

Food op de Waalkade – foto Vierdaagsefeesten – Jan Willem de Venster

Nijmegen, 18 juli 2018

Vierdaagsefeesten signaleert voortzetting trends

Meer detailhandel, meer reggae, meer fietsen, meer doe-activiteiten en meer dagprogrammering.

Gedurende het jaar worden de trends al zichtbaar bij het aanvragen van de activiteiten bij de voordracht van de meer dan 300 vergunningen die gelden voor de terrassen, podia en standplaatsen tijdens Vierdaagsefeesten, jaarlijks in de derde van juli.

In de uitvoering van het evenement worden de trends ook tastbaar. Als het gaat om doe-activiteiten is er dit jaar aanzienlijk meer te doen voor de bezoekers. Veel daarvan vindt overdag plaats. Abseilen van de Stevenstoren, yogalessen, 3D workshops, een virtuele ruimtereis van de Radboud Universiteit en e-gaming van Formule 1 en voetbal. Maar er zijn ook enorm veel activiteiten voor kinderen, en concepten zoals het Voorlezen voor Volwassenen, Dansen met je Oma, maak-je-eigen-filmopnamen, Uniek Wandelen met een diversiteit aan bezoekers en de Lokale Tafel van Morgen springen eruit in de programmering.

Ook muziekstijlen veranderen. Opvallend is het aantal reggae-optredens dat her en der in de stad opduikt. Terug van weggeweest. Stijldansen blijft ook in populariteit toenemen. Op verschillende pleinen en parken stuit je op paartjes die op salsa, jazz of klassieke tonen verbazingwekkende kunsten vertonen. Of in ieder geval hun best daartoe doen.

Het omgekeerde vindt ook steeds vaker plaats: met een grote, grote massa liefhebbers dezelfde dans doen. Geruchten dat dit tot een aardbeving leidt – “en een stapje naar links, en een sprongetje naar rechts”- lijken uit de lucht gegrepen, maar dat er trillingen voelbaar zijn in de omliggende foodstands staat buiten kijf.

Sommige trends doet Vierdaagsefeesten niet aan mee. Zo besloot het evenement al eerder geen voordracht tot vergunning te doen voor ondernemers die lachgas wilden verkopen. Wel weer leuk, en nieuw in het straatbeeld, zijn de detailhandel-achtige verkopers die rond de podia een prettige beleving toevoegen: heerlijke Franse worsten, prachtige duurzaam vervaardigde sweaters, een vlotte kapper en lekkere truffelmayonaise. Wij zijn fan van deze trend!

Een onveranderde voortzetting van een trend die al een drietal jaren aanhoudt: nog steeds komen er meer fietsen bij. De extra fietsenstallingen die de organisatie plaatste zijn binnen de kortste keren ontdekt en staan alweer vol. Steeds meer bezoekers komen ook van verder weg met de elektrische fiets: de bewaakte fietsenstallingen zijn dan ook als eerste volledig bezet.

De grappigste trend van 2018: de luipaardprint! Bloesjes, jurkjes, broeken, rokken, hemdjes, tuinbroeken, tassen of badlakens – de panterprint is – zelfs in alle kleuren van de regenboog – een  opvallend element in het zomerse straatbeeld.

De trend dat er in de combinatie van dag-en avondprogrammering meer bezoekers komen is ook op dinsdag zichtbaar. Het is net als de afgelopen dagen drukker dan vorig jaar.

BEZOEKERSAANTALLEN
zaterdag          14 juli 2018     215.000           (zaterdag 2017    205.000)
zondag            15 juli 2018     230.000           (zondag 2017      225.000)
maandag        16 juli 2018     195.000           (maandag 2017 185.000)
dinsdag           17 juli 2018     200.000           ( dinsdag 2017    190.000)

(totaal 2017          1.525.000)

Bron Stichting Vierdaagsefeesten

Matrixx at the Park – foto Vierdaagsefeesten – Jan Willem de Venster

De Kaaij – foto Vierdaagsefeesten / Mathijs Hanenkamp

Nijmegen, 17 juli 2018

Weinig incidenten tijdens Vierdaagsefeesten

Ook de maandag was weer een drukke dag in de binnenstad van Nijmegen. In de stad werden de lichtkranten geactiveerd om te waarschuwen dat het op de Waalkade en bij Faber druk was. De politie kan direct op de officiële accounts van de organisatie communiceren zodat alle informatie eenduidig is. Alle gebruikers van de app en het twitteraccount van de organisatie ontvingen zodoende gelijktijdig hetzelfde bericht als op de lichtkranten over de drukke locaties.

Overdag was er sprake van een aangename en levendige drukte, en rond een uur of acht in de avond liep de stad goed vol. Ondertussen deden de vele restaurants en foodtrucks goede zaken. Berekeningen van vorige jaren tonen aan dat er een economisch bestedingseffect is van ongeveer €33 miljoen euro in de Vierdaagsefeestenweek.

De politie geeft aan dat er ondanks, of misschien wel dankzij, de drukte een goede sfeer hangt. Er zijn weinig aanhoudingen verricht.

Door de droogte kampte het evenement de eerste dagen met geuroverlast. De extra maatregelen die werden getroffen om de stad schoner te krijgen na een dag feest werpen op tal van plaatsen nu hun vruchten af. De reinigingsdienst Dar spuit de rioleringen door met water met citronella, en de urinoirleverancier voegt cherry flavour toe bij het reinigen. Ook zijn er extra voorzieningen bijgeplaatst.

BEZOEKERSAANTALLEN
zaterdag 14 juli 2018              215.000           (zaterdag 2017    205.000)
zondag 15 juli 2018                230.000           (zondag 2017      225.000)
maandag 16 juli 2018             195.000           (maandag 2017 185.000)

(totaal 2017          1.525.000)

Bron Stichting Vierdaagsefeesten

Waal in Vlammen – foto Vierdaagsefeesten / Jan Willem de Venster

Nijmegen, 16 juli 2018

Vuurwerk: door droogte extra veiligheidsmaatregelen

In overleg met brandweer, provincie, gemeente en andere betrokkenen is zondagmiddag als extra maatregel besloten dat het vuurwerk niet vanaf de gortdroge wal werd afgestoken, maar enkel vanaf het ponton dat in de rivier Waal ligt. Het spektakel was er niet minder om.

Al eerder in de week waren extra maatregelen rond het vuurwerk getroffen vanwege de droogte. Het gras was gemaaid, de grond was natgehouden en extra blusmiddelen waren ter beschikking gesteld. Op zondag werd besloten niet vanaf de wal het vuurwerk af te schieten vanwege de droogte. Er werd continue gesproeid, maar door de warmte verdampte een groot deel van het water al snel. Door het afsteken vanaf het ponton was het vuurwerk visueel minder breed, maar het aantal spectaculaire pijlen was er niet minder om.

Op het eiland zelf werden door de organisatie van Festival op ’t Eiland gisteren extra drinkwaterpunten aangelegd. In de binnenstad waren al 11 gratis watertappunten voorhanden.

De droogte leidt voor bewoners ook tot meer geluids-en stankoverlast. De urinoirs zijn eerder te ruiken, en bij het schoonmaken verdampt het frisse water vrijwel gelijk. Extra menskracht is ingezet om vaker de urinoirs te legen en schoon te maken. Doordat alle ramen en deuren van bewoners open staan vanwege de warmte en bezoekers langer op straat blijven napraten, komt ook het geluid van de vele podia en bezoekers eerder de woningen binnen. Met een tweetal locaties is met bewoners extra overleg geweest – los van de stuurgroepen gedurende het jaar – om alsnog enkele extra maatregelen te treffen in de vorm van verplaatsing en extra toiletvoorzieningen en afzettingen van hofjes.

De proef van Engie – Sharing Coolness – is een welkome, koele pilot in de warmte. Wethouder Tiemens, die het koelpunt opende, was te spreken over de pilot en benoemde het belang van één gezamenlijke koeling door ondernemers en belevering op een grotere capaciteit op één locatie in de binnenstad, waardoor de druk op de binnenstad afneemt op mobiliteitsvlak, en het energieverbruik tegelijkertijd afneemt door de gedeelde koelruimte.

Studenten van Hogeschool Arnhem Nijmegen beloonden het initiatief van Engie met 4 groene sterren. Bram en Kevin: “Engie krijgt als aanjager 4 Groene Sterren zodat er nog een uitdaging overblijft om volgend jaar de pilot door te ontwikkelen” De HANstudenten hebben meer dan 200 ondernemers benaderd de afgelopen maanden. 120 ondernemers hebben een checklist ingevuld. Alle ondernemers die gezond en duurzaam ondernemen krijgen de komende week Groene Sterren uitgereikt, of niet….

De Rabobank Food Experience trok lange rijen: het gezonde ijs dat geserveerd werd bevestigde zonder onderscheid des persoons dat gezond ook lekker is.

De binnenstad van Nijmegen was op zondag 15 juli erg druk door het mooie weer en door de inschrijvende wandelaars die zich bij de bezoekers van Vierdaagsefeesten voegden. Overdag was het drukker dan zaterdag, ‘s avonds verzamelden zich tienduizenden mensen – waaronder ook veel kinderen – op de kade en het eiland voor het Vuurwerkspektakel. De binnenstad liep iets vroeger leeg dan zaterdagavond.

BEZOEKERSAANTALLEN
zaterdag 14 juli 2018 215.000 (zaterdag 2017 205.000)
zondag 15 juli 2018 230.000  (zondag 2017 225.000)

Bron Stichting Vierdaagsefeesten

Waalkade – foto Vierdaagsefeesten / Jan Willem de Venster

Nijmegen, 15 juli 2018

Vierdaagsefeesten vliegende start

Waar andere jaren op zaterdag het feest pas in de loop van de avond goed op gang kwam, kan je dit jaar al vroeg op de middag over de koppen lopen in de binnenstad van Nijmegen. Het warme weer is blijkbaar al zo gewend dat het strand minder lonkt en bezoekers massaal de Vierdaagsefeesten bezoeken.

Aan het begin van de avond loopt de stad echt goed vol. Door de spreiding van de meer dan 40 locaties is de drukte goed te managen, en ook de dit jaar weer uitgebreide dagprogrammering en de vele terrassen zorgen ervoor dat iedereen een plek voor zijn gading vindt. De lichtkranten worden ingezet om te waarschuwen dat de fietsparkeergarage vol zit, dat er grote drukte op de Waalkade en in de Grotestraat is en dat er zakkenrollers actief zijn.

De 5e kidsloop die ’s middags als eerste programmaonderdeel van start gaat is ook drukker dan andere jaren. Een grote schare kids met ouders, oma’s en opa’s en andere begeleiders wandelt in de hete zon moedig de kilometers door de binnenstad. Nog 3 dagen te gaan. Onder de kids worden al echte veteranen gespot die de medailles van de voorgaande jaren trots om de nek hebben hangen.

In de Stevenskerk wordt tijdens de opening van Vierdaagsefeesten de 25e Nijmegen prent, van de hand van Diana Huijts, onthuld door Burgemeester Bruls. Vierdaagsefeestenvoorzitter Walter Hamers richt het woord tot de genodigden: traditie x doorlerende waarde + duurzaamheid = toekomst. Hiermee benadrukt hij dat de 49e editie van Vierdaagsefeesten de opmaat is om te blijven ontwikkelen, met behoud van traditie en met oog voor zorg voor de omgeving, en richting het 50e jubileum, en nog vele jaren daarna.

’s Avonds in de stad is het op veel locaties erg druk: Faberplein, Waalkade, Grote Straat, Augustijnenstraat, De Kaaij, Festival op ’t Eiland en Grote Markt spannen de kroon. Ook op de andere locaties in de stad is het druk.

Zoals de weersverwachting er nu uit ziet, en gezien het aanbod in de stad en de drukte op de eerste dag, zou dit wel eens een drukbezochte editie van Vierdaagsefeesten kunnen worden.

BEZOEKERSAANTALLEN
zaterdag 14 juli 2018 215.000 (zaterdag 2017 205.000)

Bron Stichting Vierdaagsefeesten – meer Vierdaagsefeestenfoto Nijmegen

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen