Via Romana Festival – Orientalis, 18 & 19 aug

Dagelijks leven in het Romeinse Rijk - foto Raoul van Meel

Via Romana Festival 18-19 augustus 2018

Het dagelijks leven in het Romeinse Rijk

Ontdek het echte Romeinse leven in Museumpark Orientalis tijdens het Via Romana Festival op 18 en 19 augustus! Elk jaar trekt dit unieke festival duizenden bezoekers. Ook dit jaar beloofd het spectaculair te worden: ruim 75 re-enactors uit Spanje, Frankrijk, Duitsland, België en Nederland laten de nadagen van het Romeinse Rijk zien. Orientalis verandert in een heus Romeins dorp, waar je echt ervaart hoe het vroeger was.

Interactieve Romeinenshow
Je kunt zien hoe er gevochten werd, de soldaten marcheren door de straten maar laten naast het soldaat zijn ook hun eigen beroepen zien. Op beide dagen vindt om 15:00 een spectaculaire interactieve demonstratie plaats.

En nog meer..
Er zijn roofvogels te zien, van dwerguiltjes tot de Siberische oehoe. Voorin het museum laten ambachtslieden hun vakmanschap zien zoals worsten roken volgens een eeuwenoud recept van kruiden en specerijen, het vlechten van manden en het slaan van touwen en nog veel meer.

Voor de kinderen komt Bomba de Romein langs: doe mee met marcheren, luister naar zijn spannende verhalen en knutsel zelf een echte Romeinse uitvinding. Mis het niet!

Vanaf 11.00 uur is het museumpark geopend.
Dit weekend betaalt iedere bezoeker 1 euro toeslag.

Meer informatie: www.museumparkorientalis.nl

Museumpark Orientalis
Profetenlaan 2
6564 BL Heilig Landstichting
Tel. 024-3823110
Locatie en activiteiten: evenementen Museumpark OrientalisMeer activiteiten Nijmegen

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen