Update dodelijk ongeval Winselingseweg

Vrachtwagenchauffeur geen verdachte meer
  
Nijmegen, 15-11-2012 – De 41-jarige vrachtwagenchauffeur uit Prinsenbeek die betrokken was bij een aanrijding met dodelijke afloop op de Winselingseweg in Nijmegen, 28 september jl., is geen verdachte meer in deze zaak.
 
Bij het ongeval kwam een 26-jarige Nijmeegse om het leven toen ze onder de wielen van het voertuig kwam. De chauffeur werd, zoals gebruikelijk bij een aanrijding met dodelijke afloop, na het ongeval aangehouden om nader gehoord te worden over de toedracht.
 
Het Openbaar Ministerie is na onderzoek, waarbij meerdere getuigen gehoord zijn en uitgebreid technisch onderzoek is gedaan, tot de conclusie gekomen dat de vrachtwagenchauffeur geen strafrechtelijk verwijt gemaakt kan worden.
 

Politie zoekt getuigen dodelijk ongeval Winselingseweg

Politie is specifiek op zoek naar een ongeveer 17-jarige jongen en meisje
 
Nijmegen, 10-10-2012 • De politie is nog volop bezig met het onderzoek naar de toedracht van het dodelijke verkeersongeval dat plaatsvond in de nacht van 27 op 28 september in Nijmegen. Bij dit ongeval werd een 26-jarige Nijmeegse vrouw vele honderden meters onder een vrachtwagen meegesleurd. Het ongeval vond plaats op de kruising Weurtseweg met de Winselingseweg. De politie is op zoek naar enkele specifieke getuigen.

Op de Winselingseweg stonden twee vrachtauto’s geparkeerd. Beiden stonden te wachten totdat zij terecht konden bij het slachthuis om hun lading te lossen. Omdat de toedracht van dit ongeval nog niet duidelijk is, wil de politie in contact komen met getuigen die in de bewuste nacht rond 04.00 uur op deze locatie zijn geweest.
 
Jongen en meisje
De politie wil graag in contact komen met een jongen en een meisje van ongeveer 17 jaar oud. Beiden droegen een lange broek. De jongeman droeg een lichte sweater met daarop een zwarte tekst. Het meisje droeg verder donkere kleding en had halflang donker haar.

Vier jongeren
Ook zijn er vier jongeren, een meisje en drie jongens die ter hoogte van de vluchtheuvel op de Weurtseweg, nabij de afslag naar het slachthuis hebben gestaan. Zij zouden twee fietsen bij zich hebben gehad. Ook daar zou de politie graag mee willen spreken.

Toen de bewuste vrachtwagen is gaan rijden en een tweede even later ook met zijn vracht richting slachthuis reed, waren er volgens een getuige meerdere personen op straat die mogelijk wat gezien kunnen hebben. De politie vraagt hen zich te melden.

Getuigen
Heeft u wat gezien of wat te melden en heeft u nog niet gesproken met de politie, meld dit dan bij de politie van stad Nijmegen, te bereiken via het nummer 0900-8844. Of als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven aan de politie via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.
 

Slachtoffer verkeersongeval is 26-jarige Nijmeegse vrouw

Toedracht nog niet duidelijk
 
Nijmegen, 28-09-2012 • De identiteit van de vrouw die vrijdagochtend is omgekomen bij het verkeersongeval in Nijmegen, is inmiddels vastgesteld. Het betreft een 26-jarige Nijmeegse vrouw. Het onderzoek naar de toedracht van het ongeval loopt door.

Donderdagnacht rond 4 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden op de kruising Weurtseweg met de Winselingseweg. Daarbij is de vrouw geraakt door een vrachtauto door nog onbekende oorzaak. De vrouw raakte de vrachtauto aan de rechter voorzijde van de aanhanger. Over een afstand van ongeveer 700 meter werd haar lichaam meegenomen tot aan de Havenweg. De chauffeur van de vrachtauto merkte hier het lichaam op. Hulpdiensten zijn daarop gewaarschuwd.

Onderzoek
De vrachtwagenchauffeur is door de politie meegenomen naar het bureau en als verdachte verhoord. Er is een alcoholtest afgenomen waaruit bleek dat de man geen alcohol had genuttigd. Rond de middag is de 40-jarige man uit Prinsenbeek in vrijheid gesteld; hij blijft formeel verdachte in het onderzoek naar dit dodelijk ongeval.

Getuigen gezocht
Vandaag wordt nog gesproken met een mogelijke getuige. Omdat de toedracht van dit verkeersongeval nog niet volledig duidelijk is, verzoekt de politie mensen die mogelijk iets gezien hebben contact op te nemen via het algemeen politienummer 0900- 88 44.
De afdeling Verkeersongevallenanalyse gaat vanmiddag verder met verkeerstechnisch onderzoek aan de vrachtauto. Het onderzoek op de Weurtseweg en Havenweg is begin deze middag afgerond.
 
 

Verkeersongeval met dodelijke afloop – Winselingseweg

Nijmegen, 28-09-2012 • Vrijdagochtend rond 4 uur is een nog onbekende vrouw om het leven gekomen bij een verkeersongeval in Nijmegen.

Het onbekende slachtoffer is op of nabij de Winselingseweg onder een vrachtwagen terecht gekomen. Vervolgens is zij over een langere afstand door de vrachtwagen meegesleurd. Als gevolg hiervan kwamen lichaamsdelen van het slachtoffer op het wegdek terecht. Pas na enkele kilometers, op de Havenweg, ontdekte de bestuurder van de vrachtwagen dat hij iemand had aangereden.

De vrachtwagenchauffeur is aangehouden. Het betreft een 40-jarige man uit Prinsenbeek.

De afdeling Verkeersongevallenanalyse heeft uitgebreid onderzoek gedaan op de route die de vrachtwagen heeft gereden. De afdeling Forensische Opsporing doet onderzoek naar de identiteit van het slachtoffer.

De Weurtseweg is gedurende meerdere uren afgesloten geweest. Ook in de ochtendspits kan nog enige overlast ontstaan.

Bron: Politie Gelderland-Zuid
Meer politienieuws, informatie, diefstal.. Politienieuws regio Nijmegen
Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen