Vergeten, maar niet vergeten – CCK, 22 jan

 

Een bijzonder concert met Wouter Muller en Wieteke van Dort 

‘VERGETEN, MAAR NIET VERGETEN’

Zondag 22 januari 2012, Overasselt
 
Een bijzonder concert van het Colourful City Koor met Wouter Muller en Wieteke van Dort in het verenigingsgebouw te Overasselt. Vocalist Wouter Muller en Johnny Rahaket, dirigent van het Colourful City Koor vertolken tijdens het  concert Vergeten, maar niet vergeten, liedjes waarin zij aandacht vragen voor een vergeten groep Indische mensen in Indonesië. Zij hadden vroeger de Nederlandse nationaliteit, maar zijn na de Indonesische onafhankelijkheid noodgedwongen in dat land achtergebleven. Daardoor verloren zij hun Nederlanderschap en werden zij Indonesisch staatsburger: warga negara. Vanwege hun koloniale afkomst waren deze warga negara’s vaak het mikpunt van discriminatie en uitsluiting. Een groot deel van hen kwam in erbarmelijke omstandigheden te verkeren. Tot op de dag van vandaag.
 
Stichting Halin (Hulp Aan Landgenoten in Indonesië) voorziet enkele honderden ex-landgenoten van een kleine maandelijkse financiële ondersteuning en gedeeltelijke vergoeding van medische kosten. De initiatiefnemers van Vergeten, maar niet vergeten streven naar extra donaties en vooral nieuwe donateurs voor Stichting Halin, om die financiële hulp te kunnen waarborgen.
 
Het bijzondere concert vindt plaats in Overasselt op 22 januari 2012. Speciaal voor Vergeten, maar niet vergeten schreef Wouter Muller een aantal liederen over de warga negara’s en hun bijzondere band met Nederland. Speciale gast is Wieteke van Dort, die Stichting Halin al jaren een zeer warm hart toedraagt. In Indonesië gaat het Colourful City Koor met Wouter Muller en zijn band volgend jaar op tournee. Daarbij geven zij ook enkele concerten voor onze voormalige landgenoten in o.a. Jakarta en Surabaya. Uit solidariteit en om aan te geven dat ze nog niet vergeten zijn.
 
Het Colourful City Koor geeft letterlijk zijn stem aan de vergeten groep voormalige landgenoten in Indonesië. Dé missie van het Colourful City Koor is verbindingen leggen door middel van (wereld)muziek. In dit speciale project legt het Colourful City Koor samen met Wouter Muller verbanden bloot die voor verreweg de meeste mensen in Nederland (inclusief Indo’s) onbekend zijn. In mei 2012 zal de positie van de warga negara’s in Vergeten, maar niet vergeten in o.a. Enschede, Den Haag (Tong Tong Fair), Arnhem (Bronbeek) en Nijmegen verder onder de aandacht van het publiek worden gebracht.
 
Colourful City Koor
Datum: 22 januari, aanvang 15.00 uur
Toegangsprijs: € 7,50 te voldoen aan de zaal.
Reserveren via  www.colourfulcitykoor.com

Verenigingsgebouw Overasselt
Willem Alexanderstraat 1
6611 CE Overasselt
www.verenigingsgebouw-overasselt.nl/

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen