Verdachten woninginbraak raken te water – Niftrik

Niftrik, 08-11-2012 • Woensdagnacht rond 03.45 uur kreeg de politie een melding van een getuige die een verdachte situatie had waargenomen. Op de Dorpsstraat zouden twee personen een scooter hebben neergezet en vervolgens te voet de wijk zijn ingegaan. De politiemeldkamer stuurde meerdere eenheden die kant op.

Toen de mannen er juist weer met de scooter vandoor wilden, kwam al politie ter plaatse. De onopvallende politieauto was in de omgeving bezig met surveillance als actie tegen woninginbraken. De scooter reed met hoge snelheid en gedoofde lichten weg en de politie ging meteen tot achtervolging over. Met het oog op de veiligheid en door de locatie ter plekke besloten de agenten even later om de achtervolging staken. Kort daarop reed de scooter tegen een brugleuning en kwamen de twee mannen vervolgens in het water terecht.

De twee verdachten, een 27-jarige en 41-jarige inwoner van Nijmegen, raakten gewond en zijn met een ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.

Andere politieagenten zijn in de omgeving gaan zoeken en troffen bij een woning aan de Schutterlaan braakschade; de woning bleek doorzocht. De agenten wekten de bewoners en werd duidelijk dat er enkele goederen waren weggenomen. De politie heeft een aangifte en getuigenverklaring opgenomen. De zaak wordt verder onderzocht.

Bron: Politie Gelderland-Zuid
Meer politienieuws, informatie, diefstal.. Politienieuws regio Nijmegen
Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen