112 Lindebomen op van Schaeck Mathonsingel

Nijmegen, 15 november 2012

Bomen keren terug op van Schaeck Mathonsingel

Op de vernieuwde van Schaeck Mathonsingel wordt volgende week gestart met het laatste onderdeel van de herinrichting. In een tijdsbestek van twee weken worden vier rijen met in totaal 112 lindebomen geplant, per dag zo’n 15 tot 20 bomen van 500-600 kilo. De bomen zijn speciaal gekweekt voor de Nijmeegse omstandigheden. Omdat ze bovenop de Keizer Karelgarage wortelen deze bomen horizontaal. Eerder dit najaar zijn op de singel al 150.000 tulpenbollen geplant. Tijdens de werkzaamheden blijft de van Schaeck Mathonsingel open voor het verkeer.

Sinds november 2011 is gewerkt aan de bouw van de Keizer Karelgarage en de herinrichting van de singel. De nieuwe van Schaeck Mathonsingel is geïnspireerd op de situatie van 100 jaar geleden, met fonteinen en vazen. De lichtkoepel in de fontein in het midden voorziet de garage van daglicht. Als laatste worden nu de vier rijen bomen geplant.

De uitstraling van de vernieuwde van Schaeck Mathonsingel past goed bij de nieuwe Keizer Karelgarage. Deze comfortabele garage is door zijn centrale ligging uitstekend bereikbaar. Het maximum dagtarief is verlaagd naar 12 euro; omgerekend is dat 0,50 cent per uur. Daarmee is de garage ideaal voor een avondje schouwburg, een dagje winkelen, of een dagreis met de trein.

Bron Gemeente Nijmegen

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen