‘Van Afrika naar Cuba’ in het Afrika Museum

Afrika-Museum-2014-Slangenversierders
Creatieve workshop – foto Afrika Museum

‘Van Afrika naar Cuba’ in het Afrika Museum

In de herfstvakantie, van 11 t/m 26 oktober 2014, staan de activiteiten in het Afrika Museum bij Nijmegen in het teken van de relatie tussen Afrika en Cuba. De basis hiervoor vormt de prachtige fototentoonstelling Cuba Mi Amor – Portretten van Mario Marino. Kinderen kunnen in de creatieve workshop een geluksamulet maken voor één van de Afro-Cubaanse goden. In de rondleiding maakt de groep een reis van Afrika naar Cuba, en weer terug.

Workshop ‘Geluksamulet maken’.
In deze creatieve workshop maken kinderen een geluksamulet dat past bij één van de Cubaanse orisha’s (Afro-Cubaanse goden). Door de juiste kleuren, materialen en vormen te gebruiken wordt de god van hun keuze gunstig gestemd en misschien laat hij wensen en dromen wel uitkomen…

Rondleiding ‘Van Afrika naar Cuba – en weer terug’
Aan de hand van objecten uit de museumcollectie maken de deelnemers een reis van Afrika naar Cuba en terug. De afstammelingen van de Afrikaanse slaven die ooit in Cuba op plantages te werk werden gesteld, hebben hun Afrikaanse identiteit grotendeels behouden. In kunst en religie zijn dan ook tal van elementen van Afrikaanse oorsprong herkenbaar.
Uiteraard gaat deze museumtour ook langs de fototentoonstelling ‘Cuba Mi Amor’ van Mario Marino.

Cuba Mi Amor
Met de tentoonstelling ‘Cuba Mi Amor’ geeft fotograaf Mario Marino een verstild beeld van het dagelijks leven in de Cubaanse hoofdstad Havana. Hij portretteert ‘gewone’ mensen zoals de eierenverkoopster, de bokser en de schoenmaker. Marino toont Havana als ‘grande dame’: een tanige vrouw op leeftijd en de sporen van een intens leven zijn zichtbaar. Maar ze heeft haar grandeur en stijl niet verloren. En het is duidelijk dat ze Marino’s hart heeft gewonnen: Cuba Mi Amor.

Het herfstvakantieprogramma van dag tot dag is te vinden op www.afrikamuseum.nl

Afrika Museum, Postweg 6, Berg en Dal (bij Nijmegen)
Openingstijden:
maandag t/m vrijdag: 10.00-17.00 uur
zaterdag, zon- en feestdagen: 11.00-17.00 uur

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen