Gratis training verminderen valrisico 60+

V-TIME: Verminder het valrisico door training

V-TIME is een internationaal onderzoek naar het effect van beweging bij 60-plussers die wel eens gevallen zijn. Wij bieden een loopbandtraining aan waarbij u loopt in een virtuele wereld. Wij onderzoeken in hoeverre deze training mobiliteit verbetert en het valrisico vermindert. U kunt nog meedoen!

Bent u:
– 60 jaar of ouder
– in de afgelopen 6 maanden 2 keer of vaker gevallen
– gemotiveerd om uw lopen te verbeteren en uw valrisico te verminderen
– woonachtig in regio Nijmegen dan komt u in aanmerking voor deelname aan het onderzoek. Na een zorgvuldige selectie volgt een uitgebreide looptraining die geheel op uw mogelijkheden wordt afgestemd.

BETER LOPEN, LANGER FIT!

Looptraining met Virtual Reality in de V-TIME studie

Blijven haken achter een stoepje of een losse tegel leidt vaak tot vallen. Vallen is een veelvoorkomend probleem bij ouderen. Dit komt vaak doordat (de balans tijdens) het lopen ongemerkt, beetje bij beetje, slechter wordt. Plannen en aansturen van de beweging zijn hierbij heel belangrijk, en kunnen door training verbeteren.

Vanuit de afdelingen Geriatrie en Neurologie van het Radboudumc zijn we bezig met onderzoek naar beweging als methode om vallen te voorkomen.

Wie kan deelnemen?
Bent u 60 jaar of ouder? Bent u in het afgelopen half jaar minimaal twee keer gevallen én bent u in staat om 3 keer in de week de training te volgen op Dekkerswald? Dan komt u in aanmerking voor deelname. Wanneer er sprake is van dementie, kunt u helaas niet meedoen. Er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Uw deelname
Als u meedoet krijgt u van ons op UCCZ Dekkerswald te Groesbeek gedurende 3 maanden 3 keer in de week een training om uw lopen te verbeteren en dan met name in complexe omgevingen. De training doet u op een loopband, waarbij u uw eigen voetbeweging voor u op een scherm ziet in een soort videospelletje. Door gebruik te maken van dit spelletje, kunnen we lopen trainen in complexe omgevingen. Denkt u hierbij aan het oefenen van stappen over stoepjes en gaten in de weg, terwijl er om u heen kinderen spelen. U krijgt 1 op 1 begeleiding, dus de training is aangepast aan uw conditie en snelheid.

Om te onderzoeken wat de effect is van de training doen we voor en na de training verschillende metingen van lopen, balans en cognitie (o.a. planning, aandacht). De afspraken hiervoor worden in overleg gepland.

Vergoeding
U ontvangt geen financiële vergoeding voor deelname aan dit onderzoek. Wel krijgt u een vergoeding voor uw reiskosten. Vervoer met taxi in overleg.

Geïnteresseerd?
Wilt u meer weten over dit onderzoek, of wilt u zich aanmelden? We zijn bereikbaar op de V-TIME onderzoekslijn 06-81404600

Meer informatie/aanmelden:
www.radboudumc.nl/Zorg/Afdelingen/geriatrie/Pages/Sameninbeweging.aspx
.
Onderzoeken Nijmegen
.

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen