Vakantie: beeldhouwen in de Bourgogne, aug

Zomercursussen beeldhouwen en schilderen in de Bourgogne

Ine de Cock verzorgt deze zomer een weekcursus beeldhouwen in de Bourgogne. De cursuslocatie, een rustig gelegen landhuis uit 1910, telt een aantal comfortabele kamers. Het bevindt zich 30 km van Beaune en 5 km van het historisch stadje Couches. Het is ook mogelijk om alleen de cursus te boeken.

Data: 16-22 juni 2019 (schilderen en beeldhouwen) en 25-31 augustus 2019 (beeldhouwen). Cursisten worden individueel begeleid. Beginners worden stap voor stap begeleid, als je al ervaring hebt word je van goede tips voorzien.

Schilderen: Bij de keuze van het onderwerp word je individueel begeleid (compositie, perspectief en kleurgebruik). Nadat het onderwerp is uitgewerkt in schetsvorm kan je kiezen om een schilderij te maken in acryl of olieverf, of een werk maken in gemengde technieken.

Beeldhouwen: Na een korte inleiding over stenen en gereedschap maak je naar eigen ontwerp een (tuin-)beeld, je kan kiezen tussen speksteen, albast en serpentijn. In het huis bevindt zich een volledig geoutilleerd atelier, maar er kan ook buiten gewerkt worden onder de overkapping. De maximale groepsgrootte is 8 personen, lees verder op www.artine.nl/bourgogne.htm

Beeldhouwen en schilderen kan natuurlijk ook in deze regio.
Kijk hiervoor in de rubrieken Beeldhouwen en Schilderen

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen