Uniek kijkje in restauratieatelier Museum Het Valkhof

Maren Romen aan het werk in haar atelier - foto Museum Het Valkhof

Op woensdag 4 juli 2018 heeft u de kans om een bijzonder kijkje te nemen achter de schermen van het museum. Restaurator Maren Romen neemt bezoekers mee naar haar atelier en laat u kennismaken met haar mooie vak. De rondleiding start om 15.00 uur bij de receptie en is gratis op vertoon van een museumticket. Aanmelden is niet nodig.

Maren Romen vertelt onder andere over wat er komt kijken bij het verzorgen van in- en uitgaande bruiklenen en bij de opbouw van tentoonstellingen. Daarnaast krijgt u de kans om diverse objecten te zien die in verschillende stadia van restauratie verkeren. Het gebeurt zelden dat u zo dicht bij deze werken kunt komen. U bekijkt onder andere een 17de -eeuws portret vervaardigd door Nicolas Maes (uit 1665) en een middeleeuws drieluik door Pieter Coecke van Aelst (uit1520). Ook de collectie moderne kunst komt aan bod. Kortom: een unieke belevenis voor de kunst- en museumliefhebber!

Deze rondleiding maakt onderdeel uit van de serie ‘Verhaal op zaal’, waarbij conservatoren en restauratoren iedere eerste woensdag van de maand vertellen over hun boeiende vak.

Meer info: www.museumhetvalkhof.nl

Museum Het Valkhof
Kelfkensbos 59
Nijmegen, T 024-360 88 05

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen