Uitgebreid aandacht voor Jodendom tijdens Feest van Licht

Museumpark-Orientalis-2014-Feest-van-het-licht

Heilig Landstichting, 5 december 2014

Uitgebreid aandacht
voor Jodendom tijdens
het Feest van Licht

Tijdens het Feest van Licht schenkt Museumpark Orientalis bijzondere aandacht aan het Jodendom. Meteen al op de openingsdag, zaterdag 6 december, is de Joodse schrijver Arnon Grunberg te gast. Hij schrijft meestal onder zijn eigen naam, maar maakte ook enige tijd gebruik van het heteroniem Marek van der Jagt. Sinds 2010 heeft hij een dagelijkse column Voetnoot op de voorpagina van de Volkskrant.

Met Grunberg zal worden gesproken over zijn werk, leven en religie. Hoe kijkt hij aan tegen alle geweld in de wereld dat zijn oorsprong heeft in religie? Hoe ziet hij de toekomst? Heeft hij een antwoord op de interreligieuze conflicten? Gaat hij inderdaad een boek schrijven over zijn meer orthodoxe zuster en gaat dat zijn laatste boek worden?
In de Romeinse Straat van Orientalis zal er aandacht zijn voor het Chanoeka feest, het traditionele feest der lichtjes. In het Sanhedrin aldaar is een grote Chanoekia kandelaar te bewonderen, die op 21 december om 19.30 feestelijk zal worden aangestoken onder het zingen van verschillende Chanoeka liederen.

Programma Feest van Licht

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen