Twee Engelssprekende klussers/oplichters actief

Nijmegen, Malafide klusjesmannen hebben afgelopen weekend een bewoner van de Nijmeegse wijk Weezenhof opgelicht voor ruim duizend euro. De afgesproken werkzaamheden werden niet uitgevoerd, ook werd er schade aangericht. De politie waarschuwt alert te zijn op dit soort praktijken.

De 76-jarige Nijmegenaar kreeg afgelopen zaterdag 21 februari bezoek van twee Engelssprekende mannen die aanboden onderhoudswerk aan het dak te verrichten. De mannen kwamen geloofwaardig over maar drongen wel aan op contante betaling vooruit, zodat ze materialen konden aanschaffen. Het slachtoffer betaalde waarna de mannen vertrokken. Pas later kreeg de Nijmegenaar argwaan. Op het dak bleken enkele dakpannen en de nokvorst gedeeltelijk verwijderd. Van de klusjesmannen ontbreekt nog elk spoor.

Hatertseweg
Dezelfde mannen waren eerder die week, op donderdag 19 februari ook al gezien in de omgeving Hatertseweg. Daar kregen bewoners tijdig argwaan en werden de mannen weggestuurd. Het zou gaan om twee Engelssprekende mannen met een rode bedrijfsbus met ladders erop. Maar ze zijn ook gezien met een grijze stationcar. In beide gevallen met buitenlands kenteken. De politie waarschuwt alert te zijn op dit soort praktijken: ga er niet op in maar huur een erkend vakman in.

Bron: Politie Gelderland-Zuid
Meer politienieuws, informatie, diefstal.. Politienieuws regio Nijmegen
Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen