Lezing onderhoudsarme tuinen, 19 jan

Lezing onderhoudsarme tuinen

Op woensdag 19 januari houdt hovenier Laurens Lageschaar op uitnodiging van tuinvereniging Groei & Bloei afdeling Nijmegen een lezing over onderhoudsarme tuinen.
Dit is in wijkcentrum Dukenburg, Meyhorst 70-39 in Nijmegen, aanvang 20.00u. Kosten: voor leden gratis, voor niet-leden € 2,50.

In Nederland zijn 5 miljoen huizen met tuinen. 70 % van de tuinbezitters vindt hun tuin zeer belangrijk, maar slechts een klein deel daarvan wil en kan veel tijd besteden aan de tuin. Mensen met kinderen en tweeverdieners hebben geen tijd. Andere hobby’s en verplichte vrijetijdsbestedingen slokken veel tijd op.
We zien dan ook steeds meer dichtgeplaveide tuinen of tuinen met alleen maar perken met grind. En dat terwijl uit onderzoek blijkt dat groen in de stad en rondom het huis goed is voor lichamelijke en geestelijke gezondheid. Ook voor het terugvloeien van regenwater in de grond zijn tuinen met groen belangrijk.
Hoe het anders kan om minder werk in de tuin te hebben dat vertelt Lageschaar, die zich op onderhoudsarme tuinen heeft gespecialiseerd.

Bij onderhoudsarme borders:
– zijn er wel bloemen en groen in de tuin,
– zijn er eigenlijk geen bestrijdingsmiddelen nodig,
– wordt er gebruik gemaakt van planten die weinig water behoeven zodat er geen extra water hoeft te worden gegeven,
– is de grond volledig bedekt zodat onkruid geen kans krijgt

Het zal een bijzonder goede aanwinst zijn, met name voor nieuwbouwwijken, als meer mensen (een deel van) hun tuin zo in zouden richten.
 
Bron:  Groei & Bloei afdeling Nijmegen   www.nijmegen.groei.nl     Tuinen Nijmegen

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen