Transgender Sportdag Nijmegen, 28 juni

Transgender Sportdag in Nijmegen

Sporthal Onder de St Steven, zondag 28 juni 2015

Een lekker middagje sporten met je team, het lijkt zo simpel maar voor veel transgenders is het lastig om hun plek te vinden in de sport. Het komt vaak voor dat een transgender niet mag deelnemen in het mannen- of vrouwenteam waar ze zich thuisvoelen of niet welkom is in de kleedkamer. Ook voelen transgenders zich soms niet comfortabel met hun lichaam, en dat is niet bevorderlijk voor het plezier in sporten. Sporten moet voor iedereen leuk zijn en om dat te bereiken gaat de Transgendergroep Nijmegen op zondag 28 juni niet denken maar doen: door samen te sporten.

Van 12 uur tot 5 uur ’s middags zal er in de Sporthal Onder de St Steven van alles te doen zijn. Voetbal, volleybal, badminton, kungfu en in hartje zomer ook een watergevecht. Er zullen niet alleen mensen uit Nijmegen komen: transgenders uit heel Nederland zijn uitgenodigd om een dagje lekker te komen sporten. Speciaal uitgenodigd zijn ook sportteams met transgender sporters en teams die zich richten op LHBTers (lesbiennes, homos, biseksuelen en transgenders) en iedereen is welkom om mee te sporten. Transgender of niet, prof of beginner, als je maar je beste beentje voorzet.

Doel van de sportdag is in de eerste plaats om samen te sporten en plezier te hebben en op die manier meer onderlinge verbinding en begrip te creeren en op een positieve manier aandacht te vragen voor het feit dat ook transgenders graag sporten en daarbij zichzelf willen zijn. Het evenement vindt plaats op Zondag 28 juni, van 12.00 tot 17.00 in Sporthal Onder de St Steven, Smidstraat 31, Nijmegen. Deelname is gratis.
Info: www.transgendernijmegen.nl

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen