Toename woninginbraken Mill, Grave en Cuijk

Woninginbraken buitengebieden
 
Mill, Grave, Cuijk, 26-11-2012 – De politie Cuijk ziet een opvallende toename van het aantal woninginbraken in de buitengebieden van de gemeenten Mill, Grave en Cuijk.

Deze vinden vaak overdag en ’s avonds plaats. De politie surveilleert extra in deze gebieden en wil burgers vragen alert te zijn. U ziet het beste of er bijvoorbeeld een vreemde auto op het erf van uw buren staat. De politie kan soms meer met informatie zoals kentekens dan u wellicht denkt. Zo kan er gerechercheerd worden op betrokkenheid of deze juist uitsluiten.

Ziet u iets verdachts in uw omgeving? Een vreemde auto, vreemde personen of een andere situatie die u niet vertrouwt? Noteer dan zoveel mogelijk details, zoals kenteken, merk en kleur van de auto, uiterlijke kenmerken en kleding van personen en bel direct de politie. In een acute noodsituatie kunt u het alarmnummer 112 bellen. Aan de hand van de melding wordt de inzet bepaald. U begrijpt dat op een melding “er wordt nù ingebroken” anders gereageerd wordt dan op “er is afgelopen nacht ingebroken”.

Samen tegen inbrekers
Natuurlijk let de politie op vreemde en verdachte situaties op straat. Maar daar kunnen wij úw ogen en oren goed bij gebruiken. Ziet u iets wat niet in de haak is of lijkt? Meld het bij de politie, bij spoed of heterdaad via 112, anders via 0900-8844 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

U kunt uw woning beveiligen tegen het inbrekersgilde. Denk aan het sluiten van ramen en deuren of het aanlaten van lampen, maar ook aan het juiste hang- en sluitwerk. Kijk voor preventietips op www.politie.nl/onderwerpen/woninginbraak.html

Bron: Politie Gelderland-Zuid
Meer politienieuws, informatie, diefstal.. Politienieuws regio Nijmegen
Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen