Dit weekend: Thomas Verbogt & Margot Ribberink

Nijmegen, 17 december 2015

Thomas Verbogt & Margot Ribberink dit weekend op de PRAATSTOEL

Schrijver Thomas Verbogt en weervrouw Margot Ribberink bijten komend weekeinde de spits af in de serie praatprogramma’s die Museumpark Orientalis houdt.

Thomas Verbogt spreekt zaterdag 19 december om 15.30 uur. Hij is bekend als schrijver van vele romans, verhalenbundels en toneelstukken. Hij heeft een dagelijkse column in De Gelderlander. Hij wordt geprezen om zijn filmische manier van vertellen. Met zijn humoristische manier van vertellen bindt hij veel lezers aan zich.

Weervrouw Margot Ribberink zit zondag om 15.30 uur op de praatstoel in het Feest van Licht. Naast weervrouw is ze gastspreker klimaatveranderingen en duurzaamheid en jaagt ze in de Verenigde Staten op tornado’s. Ook is ze ambassadeur van de Tour de Climat, de Nijmeegse milieulobby voor het klimaatakkoord in Parijs.

Paus-interviewer Willibrord Frequin (22 december), journalist Wouke van Scherrenburg (23 december), oud-minister Maria van de Hoeven (28 december) en generaal buiten dienst Peter van Uhm (29 december) zijn de andere gasten van de praatprogramma’s. Ze worden ondervraagd door dichter/denker Qader Shafiq, ook al een prominent. Shafiq reisde deze zomer met schrijver Arnon Grunberg van Nijmegen naar het Afghaanse Kabul; van die reis verschenen verslagen in onder meer de Gelderlander en de Volkskrant.

De praatprogramma’s zijn onderdeel van het Feest van Licht, een groot kerstevenement in Heilig Landstichting. Naast een grote kerststallententoonstelling (met als thema ‘Winterlicht’, een selectie getoond uit de collectie kerstgroepen van Elizabeth Houtzager) is er een kerstmarkt, live muziek verzorgd door vluchtelingen, een kerstknikkerbaan, paraplukunst, een kerstpostzegeltentoonstelling, een fototentoonstelling over vluchtelingen en een kerstdoolhof. De kerstroute is versierd met kerstlichtjes en kerstballen. In de woestijn, midden in het park, is tevens een kunstwerk met lichtbloemen te bewonderen. Ook staat er een Yurt waarin verhalen worden verteld en kinderen worstjes kunnen roosteren. Ook zijn er na Kerstmis lampionnentochten waarbij kinderen op zoek kunnen naar de Heilige Familie. In de Romeinse straat is een expositie over Paus Franciscus en in het Romeins huis een fotoshow rond twee engeltjes.

Meer informatie www.feestvanlicht.nl.

Geopend vanaf 19 dec. t/m 10 jan. van 12.00 – 19.00 uur. Behalve op 24 t/m 26 december van 12.00 – 18.00 uur. Gesloten op 31 december & 1 januari.

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen