Test flexibele waterkering Waalkade, 3 juni

Nijmegen, 20 mei 2009
 
Test flexibele waterkering op 3 juni: Waalkade afgesloten

Op woensdag 3 juni is de Waalkade afgesloten voor verkeer in verband met het testen van de nieuwe hoogwaterkering. De afgelopen anderhalf jaar heeft het Waterschap Rivierenland de benedenstad van Nijmegen van een veilige hoogwaterkering voorzien. Voordat de waterkering wordt opgeleverd, worden de flexibele onderdelen getest.

Een gedeelte van de hoogwaterkering bestaat, naast de vaste keermuur, uit een zogenaamde flexibele waterkering, die bij dreigend hoogwater tijdelijk op de keermuur worden geplaatst. De flexibele onderdelen worden gebruikt bij het Holland Casino, de horecapanden en op diverse andere locaties. Ook de doorgangen (coupures) bij onder andere de Veerpoorttrappen, de Grotestraat en de Lage Markt worden getest. Dit betekent dat de Waalkade op enig moment ook te voet moeilijk te bereiken is. Het is echter moeilijk te voorspellen op welk tijdstip deze situatie zich voor zal doen. De aannemer streeft ernaar dat de Waalkade het grootste gedeelte van de dag te voet goed bereikbaar is.

Het doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Oranjesingel – Nassausingel – Kronenburgersingel – Veemarkt. De afsluitborden worden op één weghelft geplaatst. Hierdoor is het voor de hulpdiensten mogelijk de Waalkade te allen tijde te bereiken. De woningen aan de Waalkade blijven bereikbaar, aan de oostzijde via de Voerweg – Steenstraat en aan de westzijde via de Veemarkt – Rode Toren – Oude Haven. De horecagelegenheden zijn te voet bereikbaar.

De werkzaamheden op 3 juni starten om 07.00 uur en duren naar verwachting tot ongeveer 17.00 uur. De voorbereidingen en afhandeling van de test duurt van donderdag 28 mei t/m vrijdag 5 juni. Tijdens het pinksterweekend worden geen werkzaamheden verricht. Met uitzondering van woensdag 3 juni blijft de Waalkade dus voor alle verkeer geopend.

Bron Gemeente Nijmegen

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen