Te hard gereden – CBR cursus van 800 euro

Rijbewijs kwijt na te hard rijden
 
Nijmegen, 17-12-2011
 • Rond middernacht in de nacht van vrijdag op zaterdag zagen agenten twee auto’s met hoge snelheid over de Graafseweg in Nijmegen rijden. De toegestane snelheid is hier 50 kilometer per uur, maar de beide bestuurders gingen met meer dan 100 kilometer per uur over de weg. Daarbij werden andere auto’s links en rechts ingehaald.

Nadat van beide bestuurders de snelheid gemeten was, kregen zij een stopteken. De eerste bestuurder was een man van 20 uit Wijchen. Zijn gemeten snelheid bedroeg 115 km per uur, na correctie 111 km per uur. De tweede snelheidsduivel, een 24-jarige man uit Nijmegen, werd geklokt op 113 km per uur, na correctie 109 km per uur.

 

Van beide bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd. Vanwege hun gevaarlijke rijgedrag kregen zij bovendien een Educatieve Maatregel Gedrag (EMG) opgelegd. De EMG bestaat uit een 3-daagse cursus die door het CBR gegeven wordt met als doel het verkeersgedrag van deelnemers te verbeteren. De kosten hiervan, zo’n 800 euro, komen voor rekening van de deelnemers.

Bron: Politie Gelderland-Zuid
Meer politienieuws, informatie, diefstal.. Politienieuws regio Nijmegen
Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen