Bevrijdingstas Nijmeegse ontwerpers Marck & Mo

Amsterdam, 3 mei 2012

Tassenmuseum Hendrikje ontvangt Bevrijdingstas
van Nijmeegs ontwerpersduo Marck & Mo
 

In het kader van Bevrijdingsdag op 5 mei heeft tassenontwerpersduo Edwin Marck & Moon Geerlings, ofwel Marck & Mo, de ’48 star bag’ geschonken aan Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam. De bijzondere tas is in de vaste collectie opgenomen.

Deze tas is in 2009 gemaakt voor de vlaggenparade in Nijmegen voor de viering van de 65ste Bevrijdingsdag van Nijmegen en is een ode aan de US 82nd Airborne Division, de bevrijders van Nijmegen in september 1944. De 48 rozen op de tas staan voor de 48 sterren in de vlag van de Verenigde Staten. De parachutisten van het 82nd Airborne Divison droegen op hun schouder een afneembaar badge met daarop hun vlag.

Sinds 1992 bestaat Marck & Mo Vanity Bags met clutches, back slings en attachés. Alles wordt in Nederland vervaardigd met uitsluitend hoogwaardige materialen en accessoires. Vanaf 2006 beheren zij een atelier en salon in het modekwartier in Arnhem.

Tassenmuseum Hendrikje is bijzonder blij met deze gift. De tas en alle rozen zijn handgemaakt en de tas is een uniek stuk. Ook is de tas mooi afgewerkt met een voering met een Oudhollands motief. Vanwege het 20-jarig jubileum van Marck & Mo zal van 22 januari 2013 t/m 10 maart 2013 in Tassenmuseum Hendrikje een expositie te zien zijn van hun werk.

Tassenmuseum Hendrikje
Tassenmuseum Hendrikje is het grootste tassenmuseum ter wereld. Met een collectie van meer dan 4.000 tassen biedt Tassenmuseum Hendrikje een overzicht van de geschiedenis van dit dagelijkse gebruiksvoorwerp. Tot de collectie behoren bruidsbuidels, heupzakken, aalmoezentassen, reticules, schooltassen, avondtasjes en designtassen van bekende modehuizen zoals Chanel, Louis Vuitton en Hermès. In 2011 ontving het museum de Time Out Award voor Best Specialty Museum van Amsterdam.

Bron Tassenmuseum Hendrikje  –  Tassenwinkels Nijmegen

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen