Stevensloop, zondag 18 maart

Plattegrond van het parcours met alle muziekpunten

Nijmegen, 15 maart 2018

Stevensloop beter te volgen dan ooit

De Stevensloop is zondag 18 maart via diverse kanalen op de voet te volgen. Omroep Gelderland doet tijdens het gehele evenement live verslag. De uitzending is zowel op televisie als online live te bekijken. Met de Stevensloop app kunnen lopers en toeschouwers live tussentijden en uitslagen ontvangen. Vanwege de verwachte kou neemt de organiserende Stichting Zevenheuvelenloop enkele maatregelen.

Live verslag
Het commentaar bij de live uitzending op Omroep Gelderland wordt verzorgd door Jan Sommerdijk en oud-topatleet Dennis Licht. Er is aandacht voor de KION Kinderloop, de recreatieve deelnemers en de kop van de wedstrijden. Op de 10 kilometer staat het sterkste veld aan de start. Jesper van de Wielen, Frank Futselaar, Mohamed Ali, Joeri Wolf en Mike Foppen strijden op deze afstand om de winst. Bij de vrouwen staan Irene van Lieshout, Julia van Velthoven en Miranda Boonstra aan de start. Nederlands kampioen indoor 1500 meter Valentijn Weinans neemt het op de 5 kilometer op tegen de talentvolle 19-jarige Japanner Yuki Kametaka. Ronald Veerbeek zal in de uitzending gevolgd worden tijdens zijn laatste evenement als directeur van Stichting Zevenheuvelenloop.

Extra service
De verwachte kou heeft de organisatie doen besluiten om enkele extra service maatregelen te nemen. Voor de halve marathon deelnemers wordt op de derde drankpost na 15 kilometer lauwwarme thee geserveerd. Tevens zijn er extra isolatiedekens voor gefinishte deelnemers en gestrande lopers onderweg. In de laatste nieuwsbrief ontvangen de deelnemers tips hoe ze zich het beste tegen de kou kunnen wapenen.

Gratis naar N.E.C.
Alle deelnemers aan de Stevensloop op zondag 18 maart krijgen een ticket voor de competitiewedstrijd tussen N.E.C. en De Graafschap op vrijdag 23 maart. Aan het startnummer zit een bon met een unieke code waarmee online een gratis toegangsbewijs voor het duel N.E.C. – De Graafschap kan worden besteld. Deze competitiewedstrijd vindt plaats in het Nijmeegse Goffertstadion.

Gratis busvervoer
Alle deelnemers aan de Stevensloop kunnen op zondag 18 maart vanuit de regio gratis met alle Breng bussen naar de start in het centrum van Nijmegen. Meereizende supporters zijn ook welkom in de bus. Zij kopen voor drie euro een retourtje Nijmegen. De start is op loopafstand van de bushaltes bij het treinstation Nijmegen. Lopers die gebruikmaken van het gratis busvervoer, wordt gevraagd uiterlijk aanstaande vrijdag een mailtje te sturen naar 7heuvel@connexxion.nl met vermelding van de opstapplaats.

Twintig muziekpunten bij Stevensloop

Nijmegen, 9 maart 2018 – De Stevensloop krijgt op zondag 18 maart een uitgebreide muzikale omlijsting. Op liefst twintig plaatsen aan het parcours voorzien muziekgroepen in een muzikaal steuntje in de rug van de lopers. Met onder andere dweilorkesten, sambabands, een DJ en jazzmuziek valt er voor iedereen wel iets te genieten tijdens de Stevensloop.

Diversiteit
De vierde Stevensloop biedt de lopers meer muziek dan ooit aan onderweg. De 5 kilometer lopers komen twee keer muziek tegen midden op de Snelbinder. Dweilorkest Ut Kapelleke uit Wijchen en Sambaband Força moedigen de lopers hier aan vlak na de start. Ook midden op de Oversteek is muziek te horen. Sambaband Eco das Montanhas helpt de deelnemers aan de 10 kilometer en halve marathon muzikaal de brug over.

Muzikale kilometer
In de laatste kilometer naar de finish worden alle lopers nog aangemoedigd door zes verschillende muziekgroepen. Achtereenvolgens komen de deelnemers langs Les Parbleus, De Kleine Blaas, Samba Maria Bahia, Hattrick Percussion en De Fietsband. Op de finish worden de lopers door DJ Marijn en presentatoren Ton de Kort en Bert Pessink binnengehaald.

Nijmegenaar van het jaar
Ook in de Stevenskerk is bijzondere muziek te horen. Pianiste én Nijmegenaar van het jaar Rhea Elise zal de genodigden verwelkomen met haar pianomuziek. Rhea Elise Khoeblal werd recent verkozen tot Nijmegenaar van het jaar vanwege haar inzet voor de Nijmeegse samenleving. Ze zet zich in voor vluchtelingen, geeft bijles wiskunde aan kinderen en volwassenen en is initiator van het project ‘Buiten spelen’, waarbij piano’s in het openbaar worden geplaatst.

Meer informatie over de Stevensloop en KION Kinderloop is te vinden op www.stevensloop.nl.

Agenda Nijmegen

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen