Steekincident centrum – update

Verdachte steekincident Molenstraat langer vast

Nijmegen, De 20-jarige man uit Wijchen die verdacht wordt betrokken te zijn bij het steekincident in de nacht van dinsdag 26 op woensdag 27 april in een café aan de Molenstraat in Nijmegen blijft langer vastzitten. De man werd gisteren voorgeleid bij de rechtercommissaris in Arnhem. Bij het incident raakten vier mensen gewond, waarvan twee ernstig.

Het steekincident vond plaats tijdens de Koningsnacht. De politie had de handen vol aan het wegsturen van de vele bezoekers, wat overigens in alle rust is gegaan. De agenten in Nijmegen kregen daarbij hulp van agenten van buiten Nijmegen. Diezelfde dag hield de politie de 20-jarige verdachte aan. Het onderzoek wordt voortgezet en de politie doet op dit moment geen nadere mededelingen.

Politie houdt verdachte aan voor steekincident

Nijmegen, De politie heeft woensdagmiddag een 20-jarige man uit Wijchen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij betrokken is geweest bij het steekincident in de nacht van dinsdag op woensdag in een café aan de Molenstraat in Nijmegen. Bij dat incident raakten vier mensen gewond, waarvan twee ernstig.

De politie heeft aan de hand van verzamelde informatie van diverse omstanders en getuigen voldoende feiten en omstandigheden verzameld die hebben geleid tot de aanhouding van de Wijchenaar, op verdenking van poging tot doodslag. De verdachte werd ingesloten en de politie zet het onderzoek voort. Op dit moment worden er geen nadere mededelingen gedaan.


UPDATE (2)

Nijmegen, 27-04-2016 – De politie is nog volop bezig met het verzamelen van informatie en doet een beroep op getuigen die mogelijk meer weten over het steekincident. Bij het steekincident dat plaatsvond omstreeks 02.00 uur in de nacht van dinsdag op woensdag, in een café aan de Molenstraat in Nijmegen raakten vier personen gewond, waarvan twee ernstig. De gewonden uit Wijchen en Nijmegen zijn inmiddels weer thuis. De twee slachtoffers uit Veenendaal liggen zwaargewond in het ziekenhuis maar zijn buiten levensgevaar.

De politie heeft die nacht weinig getuigen gesproken en wil graag in contact komen met mensen die wat gezien of gehoord hebben, wat kan bijdragen tot het oplossen van deze ernstige zaak. Specifiek is de politie op zoek naar twee meisjes die zich kort na het steekincident zouden hebben gemeld bij één van de portieren van het café.

Getuigen
De politie wil graag in contact komen met mensen die menen wat gezien of gehoord hebben. De politie is te bereiken via het nummer 0900-8844. Of als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven aan de politie via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

UPDATE (1)
Nijmegen, De politie is druk bezig met het onderzoek naar het steekincident dat plaatsvond in een café aan de Molenstraat in Nijmegen (woensdag 27 april rond 02.05 uur).

Hierbij raakte vier mensen gewond die naar het ziekenhuis werden overgebracht. Het ging in eerste instantie om twee mannen uit Veenendaal van 19 en 20 jaar alsmede een 19-jarige Nijmegenaar. Later meldde zich bij het ziekenhuis een 18-jarige jongen uit Wijchen, die aangaf ook slachtoffer te zijn. Over de aard van de verwondingen valt op dit moment weinig te zeggen.

Onderzoek
De politie was snel ter plaatse en startte direct een onderzoek. Bezoekers van enkele horecagelegenheden alsmede een deel van de openbare weg werden gemaand te vertrekken. Door de grote hoeveelheid mensen kwamen politie-agenten van buiten Nijmegen assisteren.

Een zoekactie naar de dader (of daders) heeft tot nog toe geen succes gehad. Na enkele uren werden de cafés en omgeving weer vrijgegeven.

Het onderzoek is in volle gang. Zo spreken we met getuigen, zodat we een beeld kunnen krijgen van wat er zich heeft afgespeeld en wat de aanleiding zou kunnen zijn geweest.

Heeft u informatie, bel ons dan op 0900-8844.Wilt u anoniem blijven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Politie onderzoekt steekincident in druk Nijmegen

Nijmegen, In het centrum van Nijmegen houdt de politie op dit moment een zoektocht naar de dader (of daders) van een steekincident op 27 april rond 02.05 uur. De politie gaat tot nog toe uit van drie slachtoffers die gewond naar het ziekenhuis zijn gebracht; over de aard van de verwondingen is op dit moment niets bekend.

De politie onderzoekt de zaak maar kan op dit moment nog niets zeggen over de reden van het incident en hoe dit in zijn werk is gegaan. De politie heeft haar handen vol aan het wegsturen van de duizenden bezoekers; dat gebeurt overigens in alle kalmte. Hiervoor zijn politie-agenten van buiten Nijmegen (onder andere van de Landelijke Eenheid) bijgesprongen. We hopen tijdens deze excercitie de dader (of daders) aan te treffen.

Heeft u informatie?
Als u iets gezien heeft of andere informatie heeft die ons kan helpen, bel ons dan op 0900-8844.

Bron: Politie Gelderland-Zuid
Meer politienieuws, informatie, diefstal.. Politienieuws regio Nijmegen
Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen