Stationspiano Nijmegen is terug

Stationspiano Nijmegen - foto NS

Zwolle, 11 mei 2016

Stationspiano Nijmegen keert terug

De afgelopen tijd waren er geen pianoklanken te horen op het station te Nijmegen, daar komt nu verandering in! De nieuwe piano met unieke elementen is gereed. Het is tijd om hem aan het station en de stad te geven.

Op vrijdagmiddag 13 mei willen we dit heugelijke feit vieren en de nieuwe piano onthullen in aanwezigheid van oprichtster Stichting Buiten Spelen Rhea Elise & Anita Soede, wethouder Bert Velthuis, vervangend NS regiodirecteur Noordoost Bert Kluin.

Sinds september 2014 wordt het station van Nijmegen opgefleurd met pianoklanken, helaas was de vorige piano kapot gegaan en niet meer te herstellen. De nieuwe piano is voorzien van een uniek element namelijk een stadschildering van de schilderessen Esmeralda Snaphaan, Carine Dokter en Claudia Mc.Claud. Zo is niet alleen het station de toegangspoort tot de stad, maar ook de piano.
De piano is door Arjen Reeser van Reeser Piano’s en Vleugels ter beschikking gesteld aan Stichting Buiten Spelen en het stemmen van de piano wordt gesubsidieerd door de gemeente Nijmegen.

Bron NS – Openbaar vervoer Nijmegen

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen