Standplaats taxi’s Vierdaagsefeesten

Nijmegen, 27 juni 2011

Vierdaagsefeesten: eigen standplaats voor taxi’s met kwaliteitskeurmerk

Tijdens de Vierdaagsefeesten 2011 krijgen taxi’s die zijn aangesloten bij de Vereniging KwaliteitsTaxi Nijmegen (V.K.T.N.) een eigen standplaats aan de Bisschop Hamerstraat. Met het besluit tot deze proef geeft gemeente Nijmegen gehoor aan de wens van de Nijmeegse taxibranche. Die wil met de vereniging en het keurmerk de kwaliteit van het taxivervoer waarborgen. De gemeente Nijmegen juicht het toe dat de Nijmeegse taxibedrijven zich verenigen en daarmee kwaliteit en transparantie voor de klant bevorderen.

De gemeente stelt wel als voorwaarde voor de proef dat iedere taxionderneming de mogelijkheid moet krijgen om het lidmaatschap van de V.K.T.N. te overwegen. Dat betekent dat ook taxibedrijven van buiten Nijmegen lid kunnen worden, wanneer zij voldoen aan de kwaliteitseisen die de V.K.T.N. stelt aan haar leden. Deze taxi’s zullen duidelijk herkenbaar zijn als Nijmeegse kwaliteitstaxi.

De taxiondernemingen die zich niet aansluiten bij de V.K.T.N. hebben tijdens de Vierdaagsefeesten nog alle mogelijkheid om ritten te verzorgen. Dit kan vanaf de andere taxistandplaatsen aan de Van der Brugghenstraat/Hertogstraat, bij het Centraal Station, Doddendaal en de Smetiusstraat.

Alle taxiondernemingen in de regio Nijmegen worden per brief geattendeerd op de proef en de mogelijkheid zich aan te melden bij de V.K.T.N. Geinteresseerde taxibedrijven kunnen voor meer informatie terecht bij de Vereniging KwaliteitsTaxi Nijmegen: 06-11603921 (alleen bereikbaar tijdens kantooruren) of via vktnijmegen@gmail.com. De inschrijftermijn loopt tot 8 juli 2011.

Bron Gemeente Nijmegen

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen