Stadsdeeldichters gezocht

STADSDEELDICHTERS – ZET JOUW WIJK OP DE KAART!

Literair Productiehuis Wintertuin en Op Ruwe Planken vragen jongeren een gedicht te schrijven over hun wijk. De beste twee gedichten worden beloond met € 150,- aan boekenbonnen, een optreden tijdens het Nijmeegse Boekenfeest in De Vereeniging en bovendien worden ze op postkaarten gedrukt die door de hele stad verspreid worden.
 
Project
Sinds 2000 kent Nederland een Dichter des Vaderlands, een ambt dat om de vier jaar door iemand anders wordt ingevuld. Veel steden, waaronder Nijmegen, hebben hun eigen stadsdichter en Nijmegen kent zelfs een universitaire Campusdichter.
 
Literair Productiehuis Wintertuin en Op Ruwe Planken willen hier nu de ‘stadsdeeldichter’ aan toevoegen: jongeren worden door middel van workshops van Nijmeegse dichters begeleid in het schrijven van een gedicht over hun wijk. Door het lezen van elkaars gedichten komen de deelnemers ook meer over andere wijken te weten.
 
De beste twee gedichten worden gedrukt op ansichtkaarten die door de hele stad zullen worden verspreid. Daarnaast mogen de twee dichters hun gedicht voorlezen op het Nijmeegse Boekenfeest op 13 maart 2010 in De Vereeniging en krijgen ze €150,- aan boekenbonnen.
 
Alle Nijmegenaren onder de 21 jaar kunnen deelnemen. Zij kunnen kiezen naar welke workshops ze komen:
– op 23 februari en 2 maart 2010 in Centrale Bibliotheek Mariënburg
– op 25 februari en 4 maart 2010 in Bibliotheek Zwanenveld

Alle workshops duren van 19.00 tot 20.30 uur.
Opgeven kan via www.stadsdeeldichters.nl

Let op: oorspronkelijk zouden de workshops plaatsvinden in januari en gekoppeld zijn aan een optreden op de Nijmeegse Gedichtennacht op 27 januari, maar wegens omstandigheden werden de workshops uitgesteld, en mag er nu in De Vereeniging worden voorgedragen!

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen