Open Dag SPLENDOR, 30 mei

Splendor Open

Zaterdag 30 mei 2015

In 2012 ontstond het idee om de voormalige Splendor gloeilampenfabriek nieuw leven in te blazen. Dit plan werd met veel enthousiasme ontvangen. Het pand uit 1919, gelegen in het hart van Nijmegen, aan de St Annastraat, werd volledig gerenoveerd. Nadat de fabriek door de gemeente Nijmegen werd aangeduid als broedplaats voor kleine bedrijven werden er verschillende werkruimtes gecreëerd. De Splendorfabriek is inmiddels een geliefde werkplek voor alle soorten ondernemers.

Ondertussen zitten er zo’n 75(!) ondernemers in de fabriek: kunstenaars, ontwerpers, communicatieontwikkelaars, interieurbouwers, grafisch ontwerpers, fotografen, milieuvriendelijke oplossingen, logistiek en nog veel meer, de diversiteit is groot. De goede samenwerking tussen de eigenaren en de huurders heeft ervoor gezorgd, dat het er bruist van de energie en de werklust. Na vorig jaar een zeer succesvolle open dag te hebben gehad, opent de fabriek opnieuw haar deuren voor het publiek.

Het is tijd om aan Nijmegen te laten zien wat de fabriek tot nu toe al heeft opgeleverd en is dit voor de bezoeker een unieke kans om de imposante hal van de Splendorfabriek te bezoeken. Deze hal is een monumentaal bouwwerk uit 1929, in beton gegoten en uniek in zijn soort. Een echt Nijmeegs industrieel erfstuk.

Tijdens Splendor Open geven de huurders een kijkje in de keuken van hun onderneming. We hopen jullie en de rest van Nijmegen hiermee ook te enthousiasmeren voor dit mooie initiatief voor en door ondernemers. We zijn erg trots op de manier waarop we invulling hebben gegeven aan de fabriek en haar prachtige, industriële ruimte.

Splendor Open is op 30 mei 2015, de inloop start om 12 uur en vindt plaats aan de Sint Annastraat 198 in Nijmegen. In de pas geopende kantine en op de gezellige terrasjes eromheen is gelegenheid voor een drankje en een hapje. Meer informatie over alle ondernemers, geschiedenis en een sfeer impressie zijn terug te vinden op:
Website: www.splendorfabriek.nl
Facebook: www.facebook.com/splendorfabriek
Twitter: www.twitter.com/@splendorfabriek

U vindt de link naar de Splendor Open Dag (Splendor logo) op: Tlichteraan
Gorterplaats 13, Splendor Fabriek

Tlichteraan-300-200  Agenda Nijmegen

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen