Sieraaddieven actief in Nijmegen

Nijmegen, 02-02-2012 • Woensdagmiddag zijn twee vrouwen slachtoffer geworden van sieraaddieven. Bij de politie zijn twee meldingen binnen gekomen van gedupeerden die op een identieke wijze slachtoffer zijn geworden van sieraaddieven. De incidenten deden zich voor in de Antiloopstraat. Dit was omstreeks 14.30 uur en tussen 14.00 en 15.00 uur op de Vossendijk.

Een 83-jarige Nijmeegse liep op de Antiloopstraat en naast haar stopte een auto. In de auto zat een man achter het stuur. Naast hem een vrouw en achter de vrouw een andere vrouw. De vrouw achterin deed haar raampje open en vroeg de vrouw de weg naar het centrum. De 83-jarige legde de route uit maar kreeg ineens een aantal sieraden in handen gedrukt. De vrouw reageerde nogal verbaasd en voordat ze de gelegenheid had om de sieraden terug te geven reed de auto weg.

 

Thuis ontdekte de vrouw dat zij een halsketting en een armband miste. Vervolgens belde zij de politie. De vrouw heeft inmiddels aangifte gedaan. De sieraden die zij van de onbekenden in handen kreeg gedrukt bleken allemaal nep.

 

Het signalement van de drie:

Man: ongeveer 40 jaar, getinte huiskleur

Beide vrouwen: getinte huidskleur

 

Het andere incident dat zich voordeed op de Vossendijk ging op een soortgelijke wijze. Het bleef echter bij een poging. Alleen was daar sprake van een andere samenstelling. Een mannelijke bestuurder, een vrouw naast hem en een jongen van ongeveer 12 jaar op de achterbank. De vrouw voorin ging op een zelfde wijze te werk als hiervoor omschreven. Het slachtoffer pakte de sieraden niet aan waarop de drie weer vertrokken.

 

Getuigen

De politie wil graag in contact komen met getuigen of mensen die menen wat gezien te hebben. Ook gedupeerden die een soortgelijk incident hebben meegemaakt worden verzocht contact op te nemen met de politie. Meld dit dan bij de Districtsrecherche van stad Nijmegen, te bereiken via het nummer 0900-8844. Of als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven aan de politie via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Bron: Politie Gelderland-Zuid
Meer politienieuws, informatie, diefstal.. Politienieuws regio Nijmegen
Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen