Schippersinternaat wordt luxe verzorgingshuis

Schippersinternaat in Nijmegen wordt luxe verzorgingshuis voor ouderen

Jaren heeft het leeg gestaan, voormalig schippersinternaat ‘De Sterreschans’ in Nijmegen. Nu wordt het monumentale pand omgetoverd tot een luxe verzorgingshuis voor ouderen. Particuliere woonzorgorganisatie Domus Magnus renoveert en verbouwt het pand tot de eerste luxe 5-sterren zorglocatie van Nijmegen. De locatie met 44 appartementen, gaat in september 2011 open en de eerste appartementen zijn nu al verhuurd.

Chef-kok kookt voor de ouderen
Het rijksmonument ‘De Sterreschans’ krijgt straks 44 luxe appartementen en wordt daarom nu grondig gerenoveerd. “Wij laten alle oude details intact zodat het pand haar sfeer behoudt maar zorgen tegelijkertijd ook dat het helemaal afgestemd wordt op ouderen,” legt Domus Magnus oprichter en directeur Erwin Miedema (36) uit. “Er komt in ieder geval een sfeervolle eetgelegenheid, waar wekelijkse klassieke concerten te horen zullen zijn en een keuken voor de chef-koks. Achter ‘De Sterreschans’ worden twee vleugels aangebouwd waardoor een beschutte binnentuin ontstaat. Om deze royale tuin te behouden, hebben we gekozen voor een ondergrondse parkeergarage.”

Luxe zelfstandige appartementen
‘De Sterreschans’ krijgt dezelfde formule als de bestaande vier locaties van de zorgorganisatie in Brummen, Warnsveld, Rotterdam en Amsterdam: luxe zelfstandige appartementen van gemiddeld 80 m2 met een eigen woonkamer, slaapkamer, keuken en badkamer. Ouderen zijn gewend aan ruimte in hun eigen huis en zijn steeds minder bereid om alles in te leveren voor een kamertje in een groot verzorgingstehuis. Particuliere zorg is tegenwoordig voor veel ouderen te betalen: “We zien steeds meer mensen die hun huis met overwaarde verkocht hebben of een mooi bedrag hebben gespaard”, zegt Miedema.

Zorg op locatie
Wie voor wonen op ‘De Sterreschans’ kiest, hoeft nooit meer te verhuizen. De zorg wordt geleverd met eigen personeel op locatie: deze zorg kan zowel somatisch als psychogeriatrisch van aard zijn. Ouderen krijgen voor een vast bedrag per maand, gemiddeld € 3.800,-, alle diensten op het gebied van wonen, zorg en service die nodig zijn. Ongeacht de ontwikkeling van de gezondheid en de individuele zorgbehoefte.

Verhuur appartementen
In september 2011 gaat de locatie open en de eerste appartementen zijn nu al verhuurd. Door de grote vraag, organiseert de particuliere woonzorgorganisatie regelmatig informatiemiddagen in Nijmegen waar geïnteresseerden zich telefonisch of via de website voor kunnen aanmelden.
Meer info De Sterreschans

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen