Schillenboer aan de slag in Neerbosch Oost

Nijmegen, 9 maart 2018

Schillenboer aan de slag in Nijmegen

In de Nijmeegse wijk Neerbosch Oost is vandaag een schillenboer gestart. De schillenboer haalt het gft-afval op bij de huisdeur van 160 woningen in twee flats in de wijk. De inzet van de schillenboer is een proef en wordt na een jaar geevalueerd.
De verwachting is dat bewoners hun gft-afval beter gaan scheiden.

Schillenboer: gft-afval ophalen bij de voordeur
Afval scheiden gaat al heel goed in Nijmegen, ook het scheiden van gft-afval. Maar het kan altijd beter. Vooral in de hoogbouw blijken bewoners minder gft-afval te scheiden. Bewoners krijgen een gft-emmer voor bij de voordeur en een gft-bakje voor op het aanrecht. De schillenboer leegt de gft-emmer twee keer per week bij de voordeur. Wethouder Renske Helmer-Englebert: “Door te investeren in gemak, kunnen inwoners van hoogbouw nu ook meedoen. Beter scheiden, betekent minder restafval en dus minder groene restafvalzakken.”

De schillenboer heeft naast het ophalen van gft-afval ook de functie van afvalcoach. Afvalcoaches gaan in gesprek met bewoners met vragen over afvalscheiding, aanbiedregels of het gebruik van de (ondergrondse) containers. Daarnaast geven zij advies en voorlichting over afval(verwerking).

Bron Gemeente Nijmegen – Informatie Nijmegen

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen