Schilderworkshop Mythen van het atelier

  
Meisje in witte kimono 

Schilderworkshop ‘Mythen van het atelier’
2, 4 en 8 mei 2011 – Museum Het Valkhof

Een museumspecialist neemt u door de tentoonstelling ‘Mythen van het atelier’. Aan de hand van tentoongestelde werken worden technieken uit de 19e eeuw inzichtelijk gemaakt. Ook wordt de weergave van het landschap in historisch context geplaatst.
 
Aansluitend gaat u onder begeleiding van een professionele docent zelf aan de slag. Op de galerij van Museum Het Valkhof met uitzicht op het weidse landschap schildert u een eigen landschap. Dit kan het zichtbare landschap zijn, maar ook een meegebrachte foto kan ter inspiratie dienen.
2, 4 en 8 mei van 13.30-16.30 uur
Kosten: € 7,50. Inclusief materialen, exclusief museumticket.
Doelgroep: volwassenen.
Reserveren kan tot en met 29 april via publiekszaken@museumhetvalkhof.nl

Programma Meivakantie
Iedere dag in de vakantie is het JuniorLab geopend van 13.00-17.00 uur. In deze high-tech werkplaats kun je echte oude voorwerpen uit het museum onderzoeken: Romeinse munten, schilderijen, maar ook eeuwenoude schedels. Ontdek geheimzinnige tekeningen onder een schilderij en Romeinse pennen in een roestklomp.
Speciaal voor kinderen van 7-12 jaar
Kosten: € 1,- per persoon, exclusief museumticket. Reserveren is niet mogelijk.

T/m 8 mei 2011
Mythen van het Atelier
Het atelier is een plaats die tot de verbeelding spreekt. Het is de ruimte waar verf, penselen en doeken samenkomen en veranderen in kunst. Het productieproces – dat voor de meesten van ons onzichtbaar blijft – is met mythen omgeven. De tentoonstelling Mythen van het Atelier geeft een intrigerend inzicht in de werkplaatsen van bekende 19e eeuwse kunstenaars als Breitner en Koekkoek.
   
Museum Het Valkhof
Kelfkensbos 59  
6511 TB Nijmegen
024 – 360 8805
Museum Het Valkhof

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen