Schietincident Smetiusstraat – vierde verdachte

Voortgang onderzoek schietincident

Nijmegen, 07-03-2012 • De politie heeft woensdagmorgen een vierde verdachte aangehouden in het onderzoek naar het schietincident dat in de nacht van zaterdag op zondag plaatsvond op de hoek van de Smetiusstraat en de In de Betouwstraat.

Het gaat daarbij om een 25-jarige Nijmegenaar. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de vechtpartij die vooraf ging aan het schietincident. Hij wordt door de recherche gehoord.
De 25-jarige Groesbeker die kort na het incident is aangehouden op de Bloemerstraat is woensdag voorgeleid bij de Rechter-commissaris in Arnhem. Die heeft hem voor maximaal 14 dagen in bewaring gesteld.
De 21-jarige vrouw die samen met de Groesbeker werd aangehouden is dinsdag weer in vrijheid gesteld.
Het onderzoek naar de toedracht gaat verder.
 

Politie zoekt getuigen schietincident

Nijmegen, 04-03-2012 • De recherche van Nijmegen is nog op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over het schietincident dat in de nacht van zaterdag op zondag plaats vond op de hoek van de Smetiusstraat en de In de Betouwstraat.

Voorafgaande aan het schietincident vond een vechtpartij plaats in café het Sportpaleis. Daarvan moeten meerdere mensen getuige zijn geweest. Ook van het schietincident dat daarna op straat plaats vond.
De politie is nog op zoek naar getuigen die nog niet met de politie gesproken hebben. Zij kunnen waardevolle informatie hebben over de toedracht.
Overigens is de 36-jarige Nijmegenaar die naar aanleiding van het gebeurde is aangehouden na zijn verhoor in de loop van zondag weer in vrijheid gesteld.
De andere twee verdachten zitten nog vast.

Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de recherche in Nijmegen via telefoonnummer 0900 – 8844.
Als u anoniem wilt reageren, belt u met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800 – 7000.
 

Schot gelost na ruzie in café – Smetiusstraat

Verdachte is aangehouden
 
Nijmegen, 04-03-2012
 • Na een vechtpartij in een café aan de Smetiusstraat heeft een man in de nacht van zaterdag op zondag op straat een schot gelost met een vuurwapen. Daarbij werd niemand geraakt. De verdachte kon even later op de Bloemerstraat worden aangehouden.

Direct na de melding gingen meerdere politie-eenheden op zoek naar de verdachte, waarvan een goed signalement bekend was. Aan het eind van de Bloemerstraat, bij Plein 1944, is de verdachte aangetroffen in het gezelschap van een vrouw. Daar werd de man aangehouden.

Het betreft een 25-jarige man uit Groesbeek. Ook de vrouw die bij hem was is aangehouden. Zij is een 21-jarige Nijmeegse. Beiden zijn overgebracht naar het politiebureau.

Agenten zijn daarna begonnen met het opnemen van getuigenverklaringen.

Later is op het politiebureau nog een 36-jarige Nijmegenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de ruzie.

Door de recherche wordt de toedracht van de vechtpartij onderzocht en worden de aangehouden verdachten gehoord.

Bron: Politie Gelderland-Zuid
Meer politienieuws, informatie, diefstal.. Politienieuws regio Nijmegen
Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen