ROMEINS WEEKEND – Orientalis, 7-8 juli


Romeins weekend in Museumpark Orientalis –  foto Jacques Maréshal

Laat-Romeins weekend 7 en 8 juli 2012

Hoe waren de laatste dagen van het Romeinse Rijk?

Het Laat-Romeinse Leger uit de 4e eeuw na Christus strijkt neer in de Romeinse Straat in Museumpark Orientalis. De re-enactors uit Nederland, Frankrijk, België, Spanje en Duitsland laten zien hoe het Romeinse leger eruit zag in de nadagen van het Romeinse Rijk. Een spectaculair weekendprogramma voor jong en oud.

In dit weekend komen op uitnodiging van St. Fectio soldaten van Laat-Romeinse re-enactment groepen uit verschillende Europese landen samen in Museumpark Orientalis. Deze groepen trainen voor een grootgevecht en geven demonstraties speerwerpen, plumbata werpen en boogschieten. Er lopen ook ‘burgers’ rond, die het publiek een goed beeld geven van een laat Romeinse eenheid op campagne die in een stad is ingekwartierd.

Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

De Mars: Alle soldaten paraderen door de straat en delen van het park.
De Presentatie: Het Laat-Romeinse leger verzamelt op het oefenterrein voor een presentatie aan het publiek, inclusief een wapenshow en een paar formaties.
Wapentraining: Op plaatsen buiten de stad kan er geoefend worden met bogen, geworpen met speren en met de plumbata-werppijl.
Dagelijks leven: Soldaten vechten niet altijd. In de stad oefenen zij met hun gezinnen eigen beroepen uit (zoals bijv. smid en arts), tussen de burgers van de stad.
De plundering: Ingekwartierde soldaten waren niet altijd populair bij de burgers. Het kwam daarom wel eens tot opstanden en plunderingen. Misschien dit weekend ook?

Museumpark Orientalis
Profetenlaan 2
6564 BL Heilig Landstichting (bij Nijmegen)
Tel. 024 – 382 3110
www.museumparkorientalis.nl

Openingstijden
Dinsdag t/m zondag 10.00 – 17.00

Toegangsprijzen
Volwassenen € 5,-
Kinderen tot 4 jaar gratis

Fotoimpressie Museumpark Orientalis

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen