De Victoria komt 15 juli aan in Orientalis

Victoria gaat in onderhoud - foto Martin Sharrott

De Romeinse Zomer begint met een Romeinse scheepswerf

De Victoria is een Romeinse patrouilleschip. Zestien meter lang, met mast 9 meter hoog, bijna 3 meter breed en weegt ca. 4 ton.
Zaterdagochtend 15 juli wordt het schip over het kassa gebouw van het museum heen getakeld. De Victoria komt naast de Liburna te liggen, waarna voor het eerst sinds de val van het Romeinse Rijk twee Romeinse patrouilleschepen samen te zien zijn.

De Victoria is door RomeinenNU vanuit LWL-Museen naar Nederland gehaald en zal vanaf zaterdag 15 juli tot de laatste week van augustus in Orientalis zijn voor groot onderhoud.
Speciaal daarvoor is een Romeinse scheepswerf ingericht als onderdeel van de Romeinse Zomer. Lijkt het u ook leuk om mee te helpen, neem contact op met de heer Gé den Bok via ge@romeinen.nu.

De Romeinse Zomer start vanaf zaterdag 22 juli t/m 3 september 2017
Hoe speelden Romeinse kinderen vroeger? Zij sportten, hadden creatieve hobby’s en deden aan bordspelen. Jonge bezoekers kunnen bij de kassa een tunica lenen en gaan op reis als Romein.
Op de route kunnen ze sporten en spelen. Bijzondere geuren ontdekken, Romeinse make-up proberen en puzzelen in de archeologie werkplaats.

NB:
I.v.m. de 4Daagse is het museumpark van 17 t/m 21 juli 2017 gesloten

Meer info: www.museumparkorientalis.nl

Museumpark Orientalis
Profetenlaan 2
6564 BL Heilig Landstichting
024-3823110
info@museumparkorientalis.nl

Agenda Nijmegen

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen