Rellen NEC-Vitesse – laatste fase onderzoek

Nijmegen, 15-11-2011 • Na de rellen bij NEC-Vitesse op 16 oktober startte de politie een groot onderzoek naar de relschoppers. Een speciaal rechercheteam ging aan de slag met de identificatie van de daders die op beeld staan. In totaal zijn tot nu toe 28 personen aangehouden. De eerste verdachten verschijnen 15 november voor de rechter. Zij hebben inmiddels ook gebieds- en stadionverboden opgelegd gekregen.

Na de wedstrijd werden negen verdachten aangehouden voor openlijke geweldpleging. Om meer relschoppers op te sporen werd, met toestemming van het Openbaar Ministerie, besloten om beelden te publiceren van de relschoppers. Voordat tot publicatie werd overgegaan, werd op 24 oktober de oproep gedaan aan verdachten om zich te melden. Op 27 oktober werden 22 foto’s gepubliceerd. Binnen enkele uren meldden vier verdachten zich bij de politie. Ook in de dagen erna gaven verdachten zichzelf aan. De politie kreeg veel bruikbare tips (ruim 25) voor het onderzoek. Veel tips kwamen binnen via Meld Misdaad Anoniem.
Op 4 november werden nog 3 foto’s gepubliceerd.
Na bijna 4 weken onderzoek zijn 28 verdachten aangehouden. Op de politiesite staan nog 14 foto’s van relschoppers. De recherche heeft alle binnengekomen tips onderzocht. Daarmee nadert het grootschalige karakter van het onderzoek zijn einde.

Zitting
Op dinsdag 15 november (vanaf 13.30 uur) verschijnen de eerste zeven verdachten voor de politierechter in Arnhem. De overige aangehouden verdachten moeten zich ook voor de rechter verantwoorden. De volgende zitting, die speciaal gereserveerd is voor verdachten van deze ongeregeldheden, is op donderdag 22 december 2011.

Tips
De resterende beelden van de relschoppers vindt u hier. Hebt u informatie die bruikbaar is voor het onderzoek? Belt u dan 0900-8844 of geef uw informatie anoniem door via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000.
 

Voortgang onderzoek rellen NEC-Vitesse

Nijmegen, 04-11-2011 • In het onderzoek naar de rellen op zondag 16 oktober heeft de politie verschillende aanhoudingen verricht. In totaal zijn er tot nu toe 25 personen aangehouden.
 

Naast de eerdere aanhoudingen is dinsdag 1 november een 13-jarige jongen uit Nijmegen aangehouden. Hij stond niet op een van de gepubliceerde foto’s, maar werd gezien op bewegende beelden. Hij kon door een tip worden aangehouden. Dinsdag heeft ook een 41-jarige Nijmegenaar zichzelf gemeld, hij stond wel op één van de foto’s. Hij is woensdag 2 november aangehouden. Op woensdag werden ook de volgende personen aangehouden, nadat zij zich eerder hadden gemeld:
– een 31-jarige man uit Nijmegen;
– een 19-jarige man uit Beuningen;
– een 17-jarige jongen uit Beuningen;
– een 24-jarige man uit Wijchen.
 
De 31-jarige Nijmegenaar meldde zich donderdag 27 oktober. De 19-jarige man en de 17-jarige jongen uit Beuningen hadden zich maandag 31 oktober gemeld. De 24-jarige man uit Wijchen is na tips die de politie kreeg aangehouden. Deze personen zijn gedurende het onderzoek weer heengezonden, maar blijven verdacht.

Publicatie foto’s
Donderdag 26 oktober werden 22 foto’s van verdachten van openlijke geweldpleging op de website van de politie gepubliceerd. Van de personen die herkend zijn, zijn de foto’s van de site gehaald.
Vanmiddag zijn nog drie nieuwe foto’s gepubliceerd van verdachten.

Tips
De politie ontving tot nu toe 25 tips over de ongeregeldheden. Deze worden grondig onderzocht.

De beelden van de relschoppers vindt u hier.

Heeft u informatie die bruikbaar is voor het onderzoek? Belt u dan 0900-8844 of geef uw informatie anoniem door via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000.
 

Politie gaat nieuwe beelden NEC relschoppers tonen

 Nijmegen, 03-11-2011 • De politie Gelderland-Zuid gaat a.s. vrijdagmiddag nieuwe beelden tonen van drie personen die betrokken waren bij de ernstige ongeregeldheden na afloop van de wedstrijd NEC-Vitesse op 16 oktober jl. Hierbij raakten 5 politiemensen te paard gewond, nadat een groep NEC-aanhangers zich tegen de politie keerden.

De politie roept mensen die bij de ongeregeldheden betrokken waren opnieuw zichzelf te melden. Doen zij dit voor vrijdagmiddag a.s., dan zullen hun foto’s niet publiekelijk getoond worden.
 

Voortgang onderzoek rellen NEC-Vitesse

Nijmegen, 31-10-2011 • In het onderzoek naar de rellen op zondag 16 oktober heeft de politie verschillende aanhoudingen verricht. Maandag 31 oktober hebben vier verdachten van wie de foto eerder op de politiewebsite werd gepubliceerd, zich op het politiebureau gemeld. Zij zijn allen aangehouden en ingesloten.

Op zondag 16 oktober werden negen personen aangehouden voor openlijke geweldpleging:
 
• 14-jarige jongen uit Groesbeek
• 16-jarige jongen uit Weurt
• 23-jarige Wijchenaar
• 27-jarige inwoner van Millingen aan de Rijn
• 39-jarige Beuningenaar
• 18-jarige Nijmegenaar
• 20-jarige Nijmegenaar
• 21-jarige Nijmegenaar
• 32-jarige Nijmegenaar

Ook werd een 66-jarige Nijmegenaar aangehouden voor niet voldoen aan bevel of vordering.

Op maandag 24 en dinsdag 25 okt nog vier verdachten aangehouden, waaronder opnieuw de 14-jarige jongen uit Groesbeek. Donderdag 26 oktober werden een 16-jarige jongen uit Mook en een 33-jarige Nijmegenaar aangehouden.

Publicatie foto’s
Donderdag 26 oktober werden 22 foto’s gepubliceerd van verdachten van openlijke geweldpleging. Vijf verdachten meldden zich. Hiervan zijn maandag 31 oktober vier verdachten aangehouden:
een 30-jarige en een 18-jarige Nijmegenaar, een 34-jarige inwoner van Capelle aan den IJssel en een
27-jarige Beuningenaar.

Tips
De politie ontving tot nu toe 21 tips naar aanleiding van de foto’s.

De beelden van de relschoppers vindt u in de rubriek Opsporing.

Hebt u informatie die bruikbaar is voor het onderzoek? Belt u dan 0900-8844 of geef uw informatie anoniem door via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800 700.
 

Politie zoekt relschoppers NEC-Vitesse

Nijmegen, 27-10-2011 • Na de ongeregeldheden bij NEC-Vitesse op zondag 16 oktober is de politie een groot onderzoek gestart naar relschoppers. Tijdens en na de wedstrijd verrichtte de politie al tien aanhoudingen. Daarna zijn nog vier verdachten aangehouden. De politie heeft beelden van de rellen. Hieronder vindt u de beelden van 22 verdachten.
 

Hieronder ziet u de foto’s van de personen die de politie zoekt. Links naast de foto staat een code, beginnend met NN. Onder de foto staat een signalement van de gezochte.

Herkent u iemand?
Als u iemand herkent, geeft dit dan door op het telefoonnummer 0900-8844 en vermeld daarbij de code met het nummer en de naam van de betreffende persoon.

Foto’s op deze pagina: Politie Gelderland

Bron: Politie Gelderland-Zuid
 

Relschoppers krijgen van KNVB landelijk stadionverbod

Vijf relschoppers die op 16 oktober tijdens de wedstrijd N.E.C.-Vitesse voor ernstige ongeregeldheden zorgden, krijgen van de KNVB een landelijk stadionverbod. De burgemeester van Nijmegen legt hen bovendien een stadionomgevingsverbod op.

De vijf supporters krijgen een landelijk stadionverbod van 72 maanden vanwege openlijke geweldpleging na afloop van de wedstrijd N.E.C.-Vitesse. De ingangsdatum van het stadionverbod is 26 oktober 2011. Burgemeester De Graaf legt de geweldplegers daarnaast een stadionomgevingsverbod op met de maximale termijn van 24 maanden, waardoor de supporters de komende twee jaar ook niet in een vooraf aangegeven gebied rond het stadion mogen verblijven tijdens thuiswedstrijden van N.E.C.

De straffen vormen het eerste resultaat van het identificeren en bestraffen van de groep die zich op 16 oktober tegen de politie richtte. Daarbij raakten politiepaarden en zeker vijf agenten gewond. Politie en Openbaar Ministerie gaan onverminderd door met het achterhalen van zoveel mogelijk voetbalvandalen die betrokkenen zijn geweest bij het incident. De politie heeft daarvoor een apart rechercheteam in het leven geroepen. Gisteren en vandaag verrichtte de politie nog vier nieuwe aanhoudingen in verband met de rellen.
 
Bron Gemeente Nijmegen
 

Aanpak relschoppers NEC-Vitesse

Nijmegen, 17-10-2011 • De politie start een grootschalig rechercheonderzoek naar de rellen na NEC-Vitesse op 16 oktober. Daarbij is massaal geweld gebruikt tegen de politie. Een speciaal team gaat aan de slag met het identificeren van de daders die op beeld staan.

Een grote groep NEC-supporters keerde zich zondag 16 oktober na de verloren voetbalwedstrijd NEC-Vitesse tegen de politie. Daarbij werd massaal geweld gebruikt door de voetbalfans. Het geweld bestond uit het op grote schaal gooien met stokken en stenen naar de politie. Ook de politiepaarden werden massaal bekogeld. De supporters drongen buiten het stadion door hekken van de veiligheidszone heen en wilden naar de Vitesse-supporters toe. Die zaten op dat moment nog in het stadion. De politie stond klaar om hen tegen te houden. Daarbij was het nodig om gepast geweld te gebruiken. De ME en de beredenen voerden diverse charges uit. Met een politiebus werden stenen opgevangen en werd geprobeerd de bereden politiemensen dekking te geven.

Vijf politiemensen te paard raakten gewond. De politie verrichte twaalf aanhoudingen; twee personen werden tijdens de wedstrijd aangehouden voor het afsteken van vuurwerk. Tien aanhoudingen werden na de wedstrijd gedaan.

Aangehouden verdachten
Negen personen worden verdacht van openlijke geweldpleging. Het gaat om een 14-jarige jongen uit Groesbeek, een 16-jarige jongen uit Weurt, een 23-jarige Wijchenaar, een 27-jarige inwoner van Millingen aan de Rijn, een 39-jarige Beuningenaar en Nijmegenaren van 18, 20, 21 en 32 jaar oud. Een 66-jarige Nijmegenaar die werd aangehouden voor niet voldoen aan bevel of vordering, is zondagavond heengezonden. Justitie beslist over de afdoening van zijn zaak.
Van de overige negen verdachten zitten er nog acht vast. De 14-jarige verdachte is heengezonden.

Daders opsporen, schade verhalen
Maandagmorgen is een speciaal team geformeerd om het onderzoek naar bovenstaande verdachten af te ronden en om de beelden van de rellen te bekijken. Het doel is om nog meer verdachten op te sporen en om hen strafrechtelijk te vervolgen. Ook wordt waar mogelijk de materiële schade (aan politiebussen, supportersbussen van Vitesse) en immateriële schade op de daders verhaald.

Uploaden beelden
De politie heeft goede beelden van de daders van verschillende camera’s. Maar meer beelden zijn welkom en kunnen bijdragen aan de veroordeling van de verdachten. Hebt u beelden die de recherche kan gebruiken in haar onderzoek? U kunt ze uploaden op www.nationale-recherche.nl/. Deze beelden worden vervolgens automatisch doorgestuurd naar de politieregio Gelderland-Zuid.
 
Bron Politie Gelderland-Zuid

Bron: Politie Gelderland-Zuid
Meer politienieuws, informatie, diefstal.. Politienieuws regio Nijmegen
Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen