Programma Stevenskerk Live Vierdaagse 2017

Rondé - foto Vierdaagsefeesten

PROGRAMMA  STEVENSKERK LIVE

15 t/m 21 juli 2017, Stevenskerk Nijmegen

StevenskerkLive 2017

StevenskerkLive is de jaarlijks terugkerende concertreeks in de Stevenskerk tijdens Vierdaagsefeesten. Artiesten uit binnen- en buitenland geven prachtige optredens in de oudste kerk van Nijmegen. Ook dit jaar presenteren we weer een prachtig programma. We kondigden eerder James TW, Rondé, Joep Beving en Navarone Classic aan. Met Causes, Pierce Brothers en ‘Lisa Lois sings: Adele’ maken we deze muzikale zevendaagse compleet.

Het PROGRAMMA voor Stevenskerk Live ziet er als volgt uit:

Rondé
Zaterdag 15 juli – 17:00 uur

De bandleden van Rondé leerden elkaar kennen op de Herman Brood Academie waarna de band ontstond uit een schoolopdracht voor deze opleiding. Ondanks de uiteenlopende achtergronden van de bandleden was er direct een muzikale klik en Rondé was een feit. De aanstekelijke singles werden goed ontvangen en de band speelde al op grote festivals zoals Lowlands en Concert at Sea.
Rondé bracht begin dit jaar het debuutalbum uit. De single ‘Why Do You Care’ was hiervan al een mooie voorbode. Na ‘Run’ en ‘We Are One’ was het bovendien de derde 3FM Megahit op rij voor de band. De muziek van Rondé is te omschrijven als mooie indiepop. Op zaterdag 15 juli opent Rondé de StevenskerkLive concertreeks met een semi-akoestisch optreden.
Ticket: € 15,00

Pierce Brothers
Zondag 16 juli  – 20.30 uur
De gebroeders Pierce uit Melbourne, Australië maken energieke en vrolijke folk & popsongs. Wat goed is komt snel, zegt men. Dit geldt absoluut voor Pierce Brothers. Nog niet zo lang geleden speelden ze nog in de winkelstraten van Melbourne en nu al zijn ze op wereldtournee langs de poppodia en grote festivals.
Met hun opvallende dreadlocks en akoestische gitaren zien ze er wellicht uit als twee relaxte neo-hippies maar tijdens hun optredens spat het enthousiasme, spelplezier en de tomeloze energie er vanaf. Met gitaar, banjo, mondharmonica en didgeridoo, en twee prachtige stemmen die samensmelten als één, brengen ze de straten van Melbourne naar de Stevenskerk.
Ticket: € 14,00

Lisa Lois sings: Adele
Maandag 17 juli – 20:30 uur
Adele is zonder twijfel één van de meest succesvolle artiesten van het moment.
Ook zangeres Lisa Lois is groot fan en Adele is al sinds jaar en dag haar voorbeeld.
Met ‘Lisa Lois sings: Adele’ brengt de Nederlandse winnares van X-Factor 2009, die bekend werd dankzij hits als ‘Hallelujah’, ‘Promises Promises’ en ‘Silhouette’, een ode aan de Britse superster. Samen met gitarist Chris Kikic verzamelde ze een fantastische groep muzikanten voor dit concert.
Door hits als ‘Chasing Pavements’, ‘Someone Like You’ en ‘Hello’ heeft  Adele definitief een plek in de Champions League van de popsterren veroverd.
Voor Lisa en Chris het perfecte moment om een ode te brengen aan Adele. “Waarom wachten tot het te laat is?” vraagt Chris zich af. En geef ze eens ongelijk.
Dat Lisa Lois vaak wordt vergeleken met Adele beschouwt ze als een groot compliment. “Reden te meer om deze concerten te geven”, zegt ze met een knipoog.
Ticket: € 16,00

James TW
Dinsdag 18 juli – 20:30 uur
James TW is een jonge Londense songwriter. Zijn debuut-EP ‘First Impressions’ leverde ruim 37 miljoen Spotifystreams op. De single ‘When You Love Someone’ was direct na de eerste radio-airplay de meest gezochte track in de Shazamcharts en werd veelvuldig gedraaid op 3FM. James TW is een klassieke singer-songwriter gezegend met een prachtige stem en ijzersterke liedjes en heeft alles zich om een grote ster te worden.
Ticket: € 16,00

Joep Beving
Woensdag 19 juli – 20:30 uur
Moderne klassieke muziek en neoklassieke muziek maakt de laatste jaren een flinke opmars. Het overlijden van de Nederlandse meestercomponist Simeon ten Holt heeft misschien wel een bijdrage geleverd aan de aandacht voor deze muziekstroming waarmee jonge componisten een relatief jong publiek in vervoering weten te brengen. De Amsterdamse componist Joep Beving is een van deze jonge succesvolle Nederlandse componisten. Zijn debuutalbum ‘Solipsism’ bevat elf bijzondere pianostukken. De muziek van Beving is filmisch en dromerig en wordt gespeeld vanuit de traditie die begint bij Chopin en die via Satie en Glass leidt tot dé pianistcomponisten van nu zoals Ludovico Einaudi, Nils Frahm en Ólafur Arnalds. Ticket: € 16,00

Navarone Classic
Donderdag 20 juli – 20:30 uur
Op veler verzoek komt Navarone terug naar StevenskerkLive! De Nijmeegs-Amsterdamse band is een veelzijdige rockband die elementen uit soulvolle seventies rock combineert met invloeden uit de grunge en alternatieve rock. Een energieke live-act en een graag geziene gast in clubs en op festivals. Begin dit jaar presenteerde Navarone het nieuwe album ‘Oscillation’ in een uitverkocht Doornroosje.
Speciaal voor ‘Navarone Classic’ heeft Navarone hun songs voorzien van prachtige arrangementen en wordt de band uitgebreid met klassieke muzikanten. Strijkers, blazers, een percussionist, pianist en een harpist geven dit optreden absoluut een extra dimensie.
Ticket: € 16,00

Causes
Vrijdag 21  juli – 20:30 uur
De Engels-Nederlandse indiepopband Causes maakte begin 2015 een vliegende start toen hun eerste single ‘Teach Me How To Dance With You’ direct werd opgepikt door Radio 538 en 3FM. Frontman en toen straatmuzikant Rupert Blackman verhuisde van Londen naar Utrecht. Blackman schreef songs met en voor o.a. Alain Clark en BLØF.In Causes stort hij pas echt zijn hart en ziel uit.
Het debuutalbum ‘Under Bridges That You Built For Me’ verscheen in 2016
Ticket: € 15,00

Kaartverkoop
De kaartverkoop voor Causes, Pierce Brothers en ‘Lisa Lois sings: Adele’ start aanstaande zaterdag, 1 april, om 10.00 uur.
De concerten van Rondé en Navarone Classic zijn reeds uitverkocht, voor de andere concerten zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar.
Vierdaagsefeesten 2017 vindt plaats van 15  t/m 21 juli in de binnenstad van Nijmegen en is vrij toegankelijk.

Kaarten zijn te koop via de website van de Vierdaagsefeesten.

Meer Vierdaagsefeesten  –  Agenda Nijmegen  –  Foto”s Vierdaagsefeesten

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen