Proef scheiden drankenkartons in Bottendaal stopt

Nijmegen, 29 januari 2014

De proef drankenkartons in de wijk Bottendaal stopt op 1 februari. De proef zou 1 november 2013 al eindigen, maar om aan meer onderzoeksgegevens te komen, is de proef verlengd tot deze datum.

Sinds juni 2013 neemt de gemeente Nijmegen met de wijk Bottendaal, samen met meer dan 35 gemeenten deel aan een landelijk onderzoek naar verschillende manieren om lege drankenkartons in te zamelen. Bewoners van Bottendaal hebben daarom de afgelopen maanden lege drankenkartons samen met het plastic verpakkingsafval in de schudden- en scheidenzak of de Plastic Heroes zak aangeboden. Dar en gemeente Nijmegen zijn tevreden over de inzet van de bewoners voor de proef.

Onderzoeksresultaten
In het onderzoek is onder andere gekeken naar de kosten van de inzameling en recycling van drankenkartons en de betekenis voor het milieu. De uitkomsten zijn beschreven in een onderzoeksrapport. Dit rapport is inmiddels door staatssecretaris Mansveld van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu aan de Tweede Kamer aangeboden. In de komende periode vindt nog een vervolgonderzoek plaatst en de verwachting is dat staatssecretaris Mansveld halverwege 2014 een besluit neemt over de inzameling en recycling van drankenkartons in Nederland.

Vanaf 1 februari drankenkartons weer in de groene restafvalzak
Na 1 februari moeten bewoners van Bottendaal de drankenkartons weer samen met het restafval in de groene restafvalzak aanbieden zoals voor de proef, totdat de landelijke politiek een besluit heeft genomen over het gescheiden aanbieden van drankenkartons.

Meer informatie of vragen?
Meer informatie is te vinden op www.dar.nl/schuddenscheiden, www.schuddenscheiden.nl en op de website van het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken: www.kidv.nl. Voor vragen over de proef of over afval(inzameling) nemen bewoners contact op met Dar. Maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur via 024 371 6000 of via info@dar.nl.

Bron DAR

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen