Popronde beleeft vliegende start in Nijmegen

Popronde

15 september 2017

Popronde beleeft vliegende start en introduceert Paul Smits Award.

De Popronde, het grootste reizende muziekfestival van Nederland, beleefde gisteren een succesvolle aftrap in thuisstad Nijmegen. Met meer dan 100 gratis toegankelijke optredens op 45 locaties, verspreid over het hele centrum, kon men in Nijmegen niet om het festival heen.

De opening van Popronde Nijmegen, en daarmee ook de aftrap voor het reizende festival, vond plaats in Museum het Valkhof, waar 3FM DJ Roosmarijn Reijmer samen met muzikant en oud-deelnemer Linda van Leeuwen het spreekwoordelijke lintje doorknipte. Pip Blom gaf aansluitend het eerste officiële optreden van Popronde 2017.

De opkomst gedurende de avond viel, ondanks het weer, niet tegen. De deelnemende locaties werden druk bezocht en de sfeer in de stad en tijdens de optredens was goed. Ook de afterparty, die om 00.30u in Doornroosje startte trok een volle zaal.

Paul Smits Award.
Voorafgaand aan de opening werd kort stilgestaan bij het overlijden van Paul Smits, de voorzitter van Stichting Popwaarts, de organisatie achter de Popronde. Smits was vanaf de oprichting betrokken bij het festival, en heeft ontzettend veel betekend voor Popronde, en de status die het nu heeft. Om hem te eren is de Paul Smits Award in het leven geroepen, een prijs voor de beste performer uit de Poprondeselectie, gekozen door het publiek. Stemmen kunnen worden uitgebracht bij de Popronde Infostand, die in iedere deelnemende stad te vinden is. De Paul Smits Award zal worden uitgereikt tijdens het Popronde eindfeest in Q-Factory Amsterdam, op 25 november.

41 Steden, 10 weken.
De Popronde is een reizend festival. In de 10 weken die het festival duurt worden er 41 steden door het hele land aangedaan. Na de opening in Nijmegen wordt de tour in het eerste weekend vervolgd naar Apeldoorn (15/9), Zwolle (16/9) en Roermond (17/9). Het hele tourschema, en informatie over de deelnemende acts zijn te vinden op www.popronde.nl

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen