Pontje Festival op ’t Eiland 2018 vaart niet

Pontje - foto Festival op 't Eiland

Nijmegen, 10-07-2018

Het pontje naar Festival op ’t Eiland 2018 zal niet varen i.v.m. laag water

Tegenvaller voor Festival op ’t Eiland: het pontje tussen de Kaaij en het Stadseiland zal deze Vierdaagsefeesten niet varen i.v.m. extreem laag water. ‘Het is onverantwoord om nu te gaan varen. We gaan geen risico’s lopen,’ vertelt projectleider Margo Geers.

Droogte
De droogte van de afgelopen tijd in Nederland en Duitsland heeft ervoor gezorgd dat het water in de Waal de laatste weken steeds lager is gaan staan. In overleg met de schipper van het pontje heeft de organisatie na een laatste meting afgelopen maandag moeten besluiten dat het niet verantwoord is om komende week een pontje te laten varen. ‘Er is geprobeerd met extra pontons de pont toch te kunnen laten varen, maar helaas is de waterstand zelfs daarvoor te laag,’ aldus Geers.

Andere mogelijkheden
Hoewel het pontje een populair vervoersmiddel is, is het Eiland gelukkig ook prima bereikbaar zonder pontje. Op de fiets over de Snelbinder (Spoorbrug) of Waalbrug ben je er vanaf de Waalkade in vijf minuten, lopend in tien: tien minuten om volop te genieten van het prachtige uitzicht op de Waal en de kade vanaf de brug. Ook vanaf station Nijmegen-Lent is het Eiland maar zo’n tien minuutjes lopen. Daarnaast rijdt het Hup-On-Hup-Off treintje van de NS over de Snelbinder en is de organisatie aan het kijken of er een pendelbus ingezet kan worden tussen de Kaaij en het Eiland. Houd hiervoor de site www.opheteiland.nl in de gaten.

Het Grote Strand
Elk nadeel heeft zijn voordeel: met het lage water is het strand van het Eiland dit jaar groter dan ooit. Dat komt goed uit, want voor het eerst wordt er deze editie van Festival op ‘t Eiland iedere avond vanaf 20.30 uur volop gedanst op het strand met verschillende feestjes, zoals Het Zusje van Debbie op zaterdag en De Swing op donderdag. Alleen maar meer ruimte voor meer gezelligheid!

Ideeën?
Heb je zelf een heel goed idee om ter vervanging van het pontje in te zetten? Dat hoort de organisatie graag! Op de facebookpagina van Festival op ’t Eiland roept de organisatie haar volgers op om mee te denken over oplossingen om het Eiland te bereiken. Alle suggesties zijn welkom!

Bron: Festival op ’t Eiland, www.opheteiland.nlmeer Vierdaagsefeesten

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen